Marko Pipunić, predsjednik Uprave Žito grupe

Žito grupa u svom je poslovanju naglasak stavila na društvenu odgovornost, što potvrđuje i nagrada ‘Zlatna košarica’ za društveno odgovornu kompaniju godine. Prioritet takve poslovne filozofije ove godine bila je briga za djelatnike.

Kroz proteklu godinu zaposlenicima ove slavonske grupacije do sada isplaćeno u prosjeku 5.750 kn, a do kraja godine će biti isplaćeno još 2.500 kuna kroz božićnicu i druge mjere. Djelatnici Žito grupe će, uz božićnicu, dobiti i novčane darove za djecu u iznosu od 600 kuna za svako dijete te paket proizvoda kojim će moći upotpuniti svoju blagdansku trpezu. Time cijeli iznos isplaćenih dodataka na plaću za djelatnike Žito grupe u 2019. godini doseže impozantnu brojku od 18 milijuna kuna.

Uspješno poslovanje Žito grupe u 2019. godini omogućilo je nagradu truda i rada djelatnika koji su za taj uspjeh i zaslužni. Iz Grupe naglašavaju kako će se i u budućnosti raditi na dodatnom unaprjeđenju radnih uvjeta i ukupnog zadovoljstva svih zaposlenika kao najvažnijeg resursa ove vodeće poljoprivredne i prehrambene grupe u Slavoniji.