dm-logo-midiDm-drogerie markt d.o.o. dobitnik je nagrade Indeks DOP-a u kategoriji velikih poduzeća koja se dodjeljuje tvrtkama s najboljim društveno odgovornim poslovanjem.

Radi se o nagradi koja je nastala kao zajednička inicijativa Hrvatske gospodarske komore i Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR), a nagrade su dodijeljene u sklopu 7. konferencije o društveno odgovornom poslovanju koja se održava u organizaciji Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj,te pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i Ministarstva gospodarstva.

Nakon pozdravnih govora, konferenciju je otvorila Tihana Bule, OECD-ova ekonomistica i analitičarka u području odgovornog ponašanja, nakon koje je viša stručna savjetnica GRI-ja Shivani Rajpal predstavila novosti u Globalnoj inicijativi za izvještavanje.

Antti Karhunen, voditelj odjela za međunarodnu suradnju i razvoj DG DEVCO, održao je predavanje o privatnom sektoru i odgovornosti dobavljačkog lanca u razvojnoj politici EU, a Goran Ražnjević, predsjednik uprave Ilirija d.d. i predsjednik UV-a HR PSOR-a u svojem se predavanju osvrnuo na trendove DOP-a u Hrvatskoj.

Osim Dm-a, nagrade za najbolje društveno odgovorno poslovanje dobio je Messer Croatia Plin d.o.o. u kategoriji srednjih tvrtki, dok je istu nagradu u kategoriji malih poduzeća dobio Globtour Event d.o.o. Javno poduzeće sa najboljim društvenim poslovanjem, prema ovom izboru, jest Odašiljači i veze d.o.o.