U odnosu na 2015., zaključnu godinu poslovanja prethodnog vodstva tvrtke, ukupni prihodi tvrtke Pevex porasli su za 80,94 posto, dok je neto dobit porasla za gotovo 570 posto. Uz to, tvrtka je u spomenutom razdoblju u vlasništvo preuzela deset postojećih prodajnih centara, otvorila šest novih prodajnih centara te zaposlila više od 800 novih djelatnika, objavili su iz Pevexa.

“Iznimno sam sretan i zadovoljan kada sagledam poslovanje naše tvrtke u zadnje četiri godine. Osim na izvanredne financijske rezultate, posebno sam ponosan na naših gotovo 2.000 djelatnika bez kojih ne bismo mogli rušiti rekorde. Oni su naša pokretačka snaga i stoga kontinuirano radimo na njihovom zadovoljstvu i produktivnosti što pokazuje činjenica da smo prosječna neto primanja povisili za više od 42% u protekle četiri godine, a cilj nam je povećati ih na iznos od 7.500 kuna kroz naredne dvije godine”, izjavio je Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave tvrtke Pevex.

Ukupni prihodi tvrtke u 2019. dosegli su 2,14 milijardi kuna dok je neto dobit porasla na 160,7 milijuna kuna što je 21 milijun kuna više nego u prethodnoj godini. Također Glavna skupština dioničara prihvatila prijedlog Nadzornog odbora i Uprave o zadržavanju neto dobiti ostvarene prošlogodišnjim poslovanjem za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa. Na Glavnoj skupštini dioničari su donijeli odluku o promjeni imena tvrtke iz Pevec d.d. u Pevex d.d. kako bi i sam identitet tvrtke bio povezan s već zaštićenim žigom Pevex.

Osim novog prodajnog centra u Vinkovcima čija je izgradnja već započela, a otvorenje se očekuje početkom rujna, ove godine se planira i preseljenje prodajnog centra u Slavonskom Brodu u prostor kojeg je Pevex kupio u rujnu 2019.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!