Dodijeljena nagrada Siemens CEE Press Award za 2019.

Stručni žiri iz svih država sudionica složio se da su Marina Pavlić iz Hrvatske, Adrian Mihaltianu iz Rumunjske te Christian Lenoble iz Austrije dobitnici novinarske nagrade CEE Press Award za 2019

Marina Pavlić, Mreža

Dodijeljene su nagrade za tri najbolja novinarska doprinosa iz jedanaest država sudionica na gala večeri održanoj u utorak 4. lipnja u Siemens Cityju u Beču. Stručni žiri iz svih država sudionica složio se da su Marina Pavlić iz Hrvatske, za članak objavljen u časopisu “Mreža”, Adrian Mihaltianu, za članak objavljen na rumunjskom portalu “pressone.ro” te Christian Lenoble, za članak objavljen na austrijskom portalu “i-presse”, dobitnici novinarske nagrade CEE Press Award za 2019. Ukupno je bilo prijavljeno više od 220 članaka. Glavna nagrada za svako od troje ukupnih pobjednika je i ček u vrijednosti 1000 eura.

“Digitalizacija će promijeniti gradove u kojima živimo, način na koji radimo te će utjecati čak i na naš privatan život. No, ova promjena ponekad izaziva suzdržanost i skepticizam. Na to želimo odgovoriti nagrađivanjem najboljih medijskih izvještaja koji tumače javnosti, objašnjavaju i informiraju”, kazao je Michael Braun, direktor komunikacija Siemensa Austrija.

Ovo je četvrti put da je Siemens dodijelio novinarsku nagradu sudionicima iz država središnje i jugoistočne Europe. Članci su bili na temu “budućnosti gradova, industrije i energije”. Natječaj je održan u dvanaest država središnje i jugoistočne Europe: Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Srbiji, Slovačkoj, Sloveniji, Mađarskoj, Izraelu, Ukrajini i Austriji.