Marina Pavlić, Mreža

Dodijeljene su nagrade za tri najbolja novinarska doprinosa iz jedanaest država sudionica na gala večeri održanoj u utorak 4. lipnja u Siemens Cityju u Beču. Stručni žiri iz svih država sudionica složio se da su Marina Pavlić iz Hrvatske, za članak objavljen u časopisu “Mreža”, Adrian Mihaltianu, za članak objavljen na rumunjskom portalu “pressone.ro” te Christian Lenoble, za članak objavljen na austrijskom portalu “i-presse”, dobitnici novinarske nagrade CEE Press Award za 2019. Ukupno je bilo prijavljeno više od 220 članaka. Glavna nagrada za svako od troje ukupnih pobjednika je i ček u vrijednosti 1000 eura.

“Digitalizacija će promijeniti gradove u kojima živimo, način na koji radimo te će utjecati čak i na naš privatan život. No, ova promjena ponekad izaziva suzdržanost i skepticizam. Na to želimo odgovoriti nagrađivanjem najboljih medijskih izvještaja koji tumače javnosti, objašnjavaju i informiraju”, kazao je Michael Braun, direktor komunikacija Siemensa Austrija.

Ovo je četvrti put da je Siemens dodijelio novinarsku nagradu sudionicima iz država središnje i jugoistočne Europe. Članci su bili na temu “budućnosti gradova, industrije i energije”. Natječaj je održan u dvanaest država središnje i jugoistočne Europe: Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Srbiji, Slovačkoj, Sloveniji, Mađarskoj, Izraelu, Ukrajini i Austriji.