Erste&Steiermärkische Bank d.d. (Erste banka) po osmi je put zaredom na svojoj internetskoj stranici građanima ponudila mogućnost elektroničkog izračuna godišnjeg poreza na dohodak, priopćeno je iz te banke.

Osim preko internetske stranice, do tzv. DOH obrasca moguće je doći i preko Facebook stranice banke. Obrazac za izračun i prijavu poreza na dohodak za 2012. godinu za fizičke osobe postavljen je u obliku Excel datoteke u koju podnositelj unosi osnovne podatke, dok računalni program automatski izračunava sve ostale parametre pa i očekivani povrat ili porezni dug.

Iz Erste banke ističu kako kontinuirano bilježe velik interes klijenata koji koriste tu mogućnost. Tako je od uvođenja mogućnosti elektroničkog izračuna godišnjeg poreza na dohodak putem obrasca na internetskoj stranici Erste banke 2005. godine, ukupno zabilježeno oko 830.000 posjeta zainteresiranih klijenata, ali i svih ostalih građana koji su iskoristili tu mogućnost.

“Ideja nastala prije devet godina imala je prvotni cilj olakšati našim klijentima ispunjavanje DOH obrasca. Tijekom svih ovih godina pokazalo se da tu mogućnost koriste ne samo klijenti naše banke, već i mnogi drugi građani, a od 2011. godine DOH obrazac ponudili smo i na našoj Facebook stranici koja u ovom trenutku broji više od 11.000 fanova”, naglasio je voditelj Službe elektroničkog bankarstva Erste banke Danijel Baruškin.