Druga obljetnica poslovanja Addiko banke obilježena rastom novih kredita od 230%

Protekle dvije godine za Addiko banku su bile iznimno uspješne i obilježene 240-postotnim rastom novih kredita Malom i srednjem poduzetništvu.

Mario Žižek, predsjednik Uprave Addiko Bank

Addiko banka danas slavi dvije godine tijekom kojih je uspješno razvijala svoje poslovanje, a ovim povodom s prigodnim poklonima nagrađuje i 299 klijenata koji 11. srpnja također slave rođendan.

Protekle dvije godine za Addiko banku su bile iznimno uspješne i obilježene 230 postotnim rastom plasmana novih gotovinskih kredita u Poslovanju s građanstvom, te 240 postotnim rastom novih kredita Malom i srednjem poduzetništvu. Temeljem toga banka je 2017. godinu zaključila s najboljim poslovnim rezultatom u posljednjih pet godina.

“Gledajući što smo sve postigli u ovako kratkom roku zvuči mi nevjerojatno da pod brendom Addiko poslujemo tek dvije godine. Značajno smo poboljšali sve ključne poslovne indikatore, financijske rezultate i kvalitetu imovine, postavili smo temelje za kontinuirano održivi rast, a uvođenjem modernih i jedinstvenih usluga koje izravno odgovaraju potrebama klijenata napravili smo veliki iskorak i bankarstvo, na veliko zadovoljstvo naših klijenata, zaposlenika i vlasnika, uveli u novo doba. S pozitivnim poslovnim trendovima, rastom i ambicioznim razvojnim planovima nastavljamo i dalje”, izjavio je Mario Žižek, predsjednik Uprave Addiko Bank.

Addiko banka prva je u Hrvatskoj uvela mogućnost dobivanja kredita samo temeljem osobne iskaznice uz odobrenje u roku od 30 minuta, otvorila je digitalnu ‘Express’ poslovnicu, prvu takve vrste u Hrvatskoj, s Addiko Chat Bankingom predstavila je jedinstveno plaćanje putem Vibera, ujedno je i prva banka u Hrvatskoj kojoj je dodijeljen međunarodni certifikat kvalitete ICERTIAS. Rebrendiranje banke i grupe osvojilo je šest ‘Transform Awards Europe’ nagrada, a u međunarodnom izboru Addiko je proglašena najboljom bankom u Hrvatskoj u Poslovanju s građanstvom.