Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku o drugom krugu prodaje dionica tvrtke Badel 1862, u kojem se nudi 2.065.828 dionica ukupne nominalne vrijednosti 206,5 milijuna kuna, što je 65,84 posto temeljnog kapitala tvrtke, a početna cijena iznosi 106,5 milijuna kuna.

Po riječima prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića, u prvom krugu prodaje Badelovih dionica u srpnju je zaprimljeno 11 pisama namjere te se sada zadužuje Agenciju za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) da tim ponuditeljima uputi poziv za podnošenje obvezujućih ponuda za kupnju dionica te tvrtke.

Obvezni uvjeti su zadržavanje zatečenog broja radnika zaposlenih na neodređeno vrijeme još godinu dana nakon sklapanja kupoprodajnog ugovora, bankovno jamstvo u visini 16,7 milijuna kuna i dostava programa ulaganja u idućih pet godina u visini od najmanje 120 milijuna kuna.

Smatramo da ćemo time osigurati nastavak poslovanja Badela 1862 i zadržavanje radnih mjesta, rekao je Čačić dodavši kako AUDIO procjenjuje da su polovica ponuditelja “vrlo ozbiljne tvrtke na međunarodnom tržištu”. (H)