Dodjelom bicikala i otvorenjem izložbe najboljih likovnih radova Dukat nagradio najkreativnije osnovce u sklopu natječaja “Ja volim mlijeko“ i obilježio Svjetski dan školskog mlijeka

Drugi kreativni likovni natječaj Dukata “Ja volim mlijeko” zaključen je dodjelom nagrada dvanaestorici najkreativnijih učenika i otvorenjem izložbe selekcije radova u predvorju Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb. Autore dvanaest pobjedničkih radova Dukat je nagradio biciklima i time još jednom istaknuo važnost ranog stjecanja zdravih navika, kako u svakodnevnoj prehrani, tako i u redovitoj tjelesnoj aktivnosti.

Na natječaj Dukata ove je godine pristiglo gotovo 900 radova osnovaca od prvog do četvrtog razreda iz cijele Hrvatske, a tročlani stručni žiri imao je težak zadatak odabrati dvanaest najboljih.

Uz svečanu dodjelu nagrada otvorena je i izložba selekcije radova pristiglih na Dukatov kreativni likovni natječaj “Ja volim mlijeko!” koja obuhvaća 84 izabrana učenička rada.

I ove je godine partner natječaja bio Pedagoški odjel Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb, koji je pomogao u izboru pobjedničkih radova i radova za izložbu te postavi izložbe, a natječaj je proveden uz pismo potpore Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

“Drago nam je što smo i ove godine potaknuli veliki broj učenika da s nama podijele svoje likovno viđenje teme ‘Zašto je dobro piti mlijeko’. Istovremeno smo ih, kao i njihove učitelje i roditelje, potaknuli na promišljanje o pravilnoj i uravnoteženoj prehrani i ulozi mlijeka u njoj, što je dio našeg programa odgovornog poslovanja o edukaciji najmlađih“, istaknula je Kristina Klarić Rubčić, voditeljica odnosa s javnošću Dukata.

Uz izložbu “Ja volim mlijeko”, koja će biti otvorena do 6. listopada, u Školici Muzeja suvremene umjetnosti bit će organizirane i dvije besplatne radionice za djecu od 7 do 11 godina, na temu “Mliječni put” (28.9.2013., u 11 sati) i “Kako putuje mlijeko” (5.10.2013., u 11 sati) uz vodstvo vrsnih mladih stručnjaka i edukatora.
Svečanost dodjele nagrada održana je na Svjetski dan školskog mlijeka, kojeg je Dukat i ove godine, uz finale natječaja, obilježio sudjelovanjem u proslavi Hrvatske mljekarske udruge i donacijom mlijeka odabranoj dječjoj ustanovi.

O natječaju “Ja volim mlijeko”
Drugi Dukatov likovni natječaj “Ja volim mlijeko” bio je otvoren od 6. svibnja do 14. lipnja 2013. godine za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola, a tema je ovogodišnjeg natječaja bila “Zašto je dobro piti mlijeko”. Stručni žiri u sastavu: Nada Beroš, muzejska savjetnica Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb, as. mr. Sonja Vuk, Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, i Jasminka Romanić, rukovoditeljica robne marke Dukat mlijeka, izabrao je 12 najkreativnijih interpretacija zadane teme, odnosno po tri najbolja rada iz svake od četiri kategorije nižih razreda osnovnih škola.

Autori najkreativnijih radova izabranih na likovnom natječaju Dukata “Ja volim mlijeko!”:

1. prvi razred osnovnih škola
Zvonimir Bučić, OŠ Sesvetska Sela, Sesvete
Anja Dereani, OŠ don Lovre Katića, Solin
Pablo Trupeljak, OŠ Čučerje, Zagreb

2. drugi razred osnovnih škola
Nika Čale, OŠ Luka, Sesvete
Marija Domić, OŠ Vukovina, Vukovina
Laia Stevanović, OŠ Eugena Kumičića, Rijeka

3. učenici trećih razreda osnovnih škola
Tea Milković, OŠ Miroslava Krleže, Čepin
Nika Šašo, OŠ Marije Jurić Zagorke, Zagreb
Vito Trošelj, OŠ Gelsi, Rijeka

4. učenici četvrtih razreda osnovnih škola
Marija Farena, OŠ Ivana Mažuranića, PRO Gornji Andrijevci, Sibinj
Lidija Kuzmić, OŠ Slavka Kolara, Kravarsko
Patricija Rogomentić, III. OŠ Bjelovar, Bjelovar