Dukat pristupio UN-ovoj mreži društveno odgovornog poslovanja

dukat-upravna-zgrada-2012Mliječna industrija Dukat pristupila je Global Compactu – inicijativi Ujedinjenih naroda (UN) koja se temelji na deset osnovnih načela iz područja ljudskih prava, prava radnika, okoliša i borbe protiv korupcije, izvijestili su iz Dukata.

Najveća svjetska mreža društveno odgovornog poslovanja UN Global Compact inicijativa je Ujedinjenih naroda koja povezuje poslovni sektor s agencijama UN-a, vladama i civilnim organizacijama.

“Pristupanjem ovoj inicijativi Dukat je još jednom potvrdio da prati svjetske trendove razvoja odgovornosti poslovanja koji su u skladu s poslovnim načelima i vrijednostima tvrtke. Kao članica UN Global Compacta obvezujemo se na promicanje i primjenu deset načela u svojim poslovnim aktivnostima kao i na pripremu godišnjeg Izvještaja o napretku. Ujedno nastavljamo sa strategijom razvoja korporativne održivosti koja, između ostaloga, podrazumijeva provedbu brojnih sponzorsko-donacijskih aktivnosti važnih za lokalnu zajednicu”, izjavila je Elena Wolsperger Dolezil, direktorica odnosa s javnošću tvrtke Dukat.

global-compact-logoInicijativa UN Global Compact pokrenuta je 2000. godine i danas je najveća takva inicijativa koja okuplja preko 8000 korporativnih dionika iz 135 zemalja svijeta.

Global Compact predstavlja jedinstveni primjer suradnje poslovnog svijeta i međunarodne zajednice te osim kompanija okuplja i predstavnike akademske zajednice, civilnog društva, vlada, poslovnih udruga te samog UN-a.