dukat-bio-mlijeko1Dukat BIO mlijeko prvo je hrvatsko mlijeko iz ekološkog uzgoja

Dukat BIO mlijeko proizvod je domaćih mliječnih farmi certificiranih za ekološku proizvodnju mlijeka i jedino je domaće mlijeko koje nosi oznake “Hrvatski EKO proizvod” i “Mlijeko hrvatskih farmi”, garanciju ekološke kvalitete i domaćeg podrijetla proizvoda.

Nakon prošlogodišnjeg predstavljanja prvog trajnog mlijeka u boci, Dukat u ovoj godini ponovno radi velik korak naprijed i prvi put u domaćoj mliječnoj industriji otvara segment mliječnih proizvoda iz ekološkog uzgoja.

Dukat BIO mlijeko može se kupiti na svim bolje opremljenim prodajnim mjestima te u specijaliziranim trgovinama zdrave hrane bio&bio, dm i trgovinama Garden. Pakirano je u boci od 1 litre koja nabolje čuva prirodnost i hranjive sastojke Dukat BIO mlijeka.

Ekološka poljoprivreda održiv je oblik poljoprivredne proizvodnje koja ima pozitivne učinke na zdravlje i prirodnu plodnost tla, čistoću voda, zraka i biološku raznolikost. Odabirom prehrambenih proizvoda iz ekološkog uzgoja pa tako i Dukat BIO mlijeka, potrošači pokazuju visok stupanj ekološke osviještenosti te daju individualan doprinos razvoju ekološke poljoprivrede u Hrvatskoj.

Dukat BIO mlijeko u potpunosti zadovoljava zahtjeve ekološki osviještenih potrošača, a osim što dugoročno utječe na očuvanje prirodnih eko sustava, ekološka proizvodnja podrazumijeva i posebnu brigu o mliječnim kravama.

Mlijeko je najsavršenija prirodna hrana i vrijedan izvor visokokvalitetnih bjelančevina, ugljikohidrata, vitamina i minerala, posebno kalcija. Znanstveno je dokazano kako je upravo mlijeko najbolji izvor kalcija koji se iz mlijeka ugrađuje u kosti i na taj način pozitivno utječe na zdravlje i čvrstoću kostiju.

Mlijeko i mliječni proizvodi čine jednu od pet skupina hrane u piramidi pravilne prehrane. Prema nutricionističkim preporukama, mlijeko i mliječne proizvode potrebno je konzumirati svakodnevno, u količini od dva do tri serviranja dnevno.

Prosječna hranjiva vrijednost u 100 ml:
Energ. vrijednost – 236 kJ (56 kcal),
Bjelančevine – 3,2 g,
Ugljikohidrati – 4,6 g,
Masti – 2,8 g.