I ove godine povodom obilježavanja Svjetskog dana školskog mlijeka tvrtka Dukat raspisala je kreativni likovni natječaj “Ja volim mlijeko” namijenjen učenicima prvih, drugih, trećih i četvrtih razreda osnovnih škola u Republici Hrvatskoj.

Iz tvrtke ističu kako je prošlogodišnji likovni natječaj polučio veliki uspjeh i izuzetan interes učitelja i učenika što dokazuje 1.852 pristigla rada učenika od prvog do četvrtog razreda iz više od 250 osnovnih škola iz cijele Hrvatske.

Ove će godine natječaj trajati od 6. svibnja do 14. lipnja 2013., a stručni žiri će po završetku natječaja odabrati 12 najkreativnijih radova.

Pobjednici natječaja, autori 12 najkreativnijih radova na ovogodišnju temu “Zašto je mlijeko dobro”, bit će nagrađeni vrijednim nagradama, a njihovi radovi predstavljeni u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu 25. rujna 2013. godine na Svjetski dan školskog mlijeka u Zagrebu, navode iz Dukata.

“S obzirom na prošlogodišnji uspjeh natječaja kod nastavnika i učenika te naše namjere da natječaj nastavi poticati kreativnost kao i svijest o važnosti pravilne i uravnotežene prehrane, s velikom željom pozivamo sve školarce diljem Hrvatske da se ove godine odazovu u još većem broju i pokažu svoju likovnu kreativnost”, izjavili su u Dukatu.

Detaljna pravila i uvjeti kreativnog natječaja dostupni su na internetskoj stranici www.dukat.hr.