U Zagrebu će se 2. ožujka održati skupština Osječke pivovare d.d., prva nakon što je rješenjem osječkog Županijskog suda Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) povjereno upravljanje nad 47.662 dionice, koje čine 90 posto vlasničkog udjela tog društva.

Tako će na skupštini biti i formalno omogućeno sudjelovanje predstavnika DUUDI-ja, odnosno za mjesto održavanja skupštine predloženo je upravo sjedište tog ureda.

U predloženom nevelikom dnevnom redu skupštine su i opoziv članova Nadzornog odbora, pa potom i donošenje odluke o izboru novih članova.

Tako se predlaže opoziv dosadašnjih članova – Andreje i Ivice Komak, Joze Piškorjanca, Ivana Tatića i Andreja Kandere, a na njihova mjesta predlažu se novi članovi: Ana Protrka, Hrvoje Racan, Zoran Stamenić, Mirela Lozančić i Aida Lom.

Održavanje skupštine u prosincu prošle godine svojedobno je predložila i Uprava Pivovare, ali su nakon DUUDI-jeva protuprijedloga napravili opoziv.

U njihovu prijedlogu trebalo se usvojiti godišnje financijsko izvješće društva za 2013. godinu te davanje razrješnice Upravi i članovima NO za istu godinu. (Glas Slavonije)