Zbog najava ponovnog pogoršanja vremena u noći s četvrtka na petak, kada se očekuje mjestimično stvaranje snježnog pokrivača, ponajprije u Gorskome kotaru, Lici i Dalmaciji, Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) pozvala je građane da obnove zalihe živežnih namirnica.

konzum-kupci-largeIz Konzuma Business.hr saznaje kako su njihove trgovine zabilježile povećanje broja kupaca u svojoj mreži, a zabilježeno je i povećanje kupnje osnovnih namirnica.

Ipak, Konzum upozorava da su jako dobro pripremljeni sa zalihama robe za ovu situaciju čak i u najteže dostupnim područjima Dalmacije, Primorja, Like i Gorskog kotara.

“Za odgovaranje na trenutnu situaciju izazvanu velikim hladnoćama, posebno su važna naša najmanja prodajna mjesta – Konzumove prodavaonice u susjedstvu, uslijed svoje veće dostupnosti za sve naše kupce“”, rekli su iz Konzuma.

Konzum također bilježi i značajan porast broja korisnika, koji su prepoznali prednosti ovakve vrste kupnje iz sigurnosti svog doma bez nepotrebnih izlazaka na hladnoću.

Iz Mercatora također javljaju povećanu potrošnju, posebno u onim područjima Hrvatske, poput Dalmacije ili Slavonije, koji su jače pogođeni vremenskim neprilikama.

“U prosjeku je potrošnja povećana za 50 posto, dok je u pojedinim trgovinama koje su smještene u najjače pogođenim područjima, danas do 13 sati potražnja udvostručena”, javljaju iz Mercatora te dodaju da se opskrba Mercatorovih i Getroovih centara odvija redovito. (Business.hr)