EKOZONA – prvi hrvatski ekološki brand

ekozona-ftd-ekoloski-proizvodiEkozona kupcima pruža cjelovitu informaciju i edukaciju koja započinju već na samoj etiketi proizvoda

Ekozona brand sadrži ukupno 108 proizvoda u 14 kategorija i ekskluzivno se nudi u 30 prodajnih mjesta Konzuma (većinom veliki formati), s dvije osnovne kategorije; pakirani i svježi program. Pakirani program obuhvaća 82 proizvoda dok svježi program obuhvaća 26 proizvoda.

Kategorije pakiranog asortimana: EKOZONA MUESLI I PAHULJICE,  EKOZONA ORAŠASTI PLODOVI, EKOZONA SJEMENKE, EKOZONA SUHO VOĆE, EKOZONA ŽITARICE,  EKOZONA TJESTENINA, EKOZONA MAHUNARKE, EKOZONA ULJA I OCTEVI , EKOZONA ZAČINSKI UMACI, EKOZONA SVJEŽI ASORTIMAN POVRĆA I VOĆA, EKOZONA KISELA ZIMNICA,  EKOZONA SOKOVI, EKOZONA BRAŠNA.

Svi Ekozona proizvodi ne sadrže GMO, potpuno su prirodni, bez aditiva i pesticida te bez dodatka šećera. Na pakiranim proizvodima nalaze se recepti za pripremu namirnica.Ekozona je u Super Konzumima smještena na zasebne police, odnosno njezin pakirani program, dok je svježi program pozicioniran unutar redovne ponude svježeg voća i povrća no posebno je označen pozicionerima.

Ekozona ne predstavlja samo proizvode već istovremeno kupcima pruža cjelovitu informaciju i edukaciju koja započinju već na samoj etiketi. Cijeli je brand vrlo prepoznatljivog vizualnog identiteta, sadrži funkcionalnu poruku o samom proizvodu te recept Jadranke Boban Pejić, vodeće stručnjakinje za prirodnu prehranu na stražnjoj etiketi.

Posebnost ovog branda jest što on nudi cjeloviti asortiman prozvoda za spravljanje svih dnevnih obroka.

Najtraženiji proizvodi Ekozone koje kupci najviše kupuju su:
a)    Sjemenke (lan, suncokret, bundeva, sezam)
b)    Slanutak
c)    Leća

POSEBNOSTI EKOZONA PROGRAMA ZIMNICE
EKOZONA zimnica jedinstvena je na hrvatskom tržištu jer osim što svi proizvodi posjeduju certifikat ekološkog uzgoja, jedina je kiseljena  s jabučnim octem koji ima višestruko djelovanje; prirodni je antioksidans, posjeduje protuupalno djelovanje te detoksicira organizam. Osim kalija koji pročišćava krv i uklanja iz nje masnoću, sadrži i vitamine A i B, minerale te aminokiseline.