Pušenje se još jednom počelo oglašavati na televizijskim ekranima širom Velike Britanije sada kada su dvije vodeće kompanije koje proizvode elektroničke cigarete (e-cig) počele ulagati u oglašivačke kampanje, piše portal Conveniencestore.co.uk.

Tako se reklama za Skystart, elektroničku cigaretu tvrtke Skycig, počela prikazivati 14. siječnja na televizijskom kanalu “5 USA” za inicijalni period od mjesec dana.

Komercijalni direktor Skyciga za britansko tržište Damien Scott rekao je kako je dobiveno odobrenje za oglašavanje pokazalo da se stavovi prema e-cigareti mijenjaju i da su proizvodi sve više prepoznati kao zdravija alternativa pušenju.

Pored toga, drugi proizvođač e-cigareta E-Lites također se sprema lansirati nacionalnu TV kampanju 19. siječnja.

S glumcem Markom Bentonom u naslovnoj ulozi kampanja se odvija pod sloganom “Ne znate što propuštate”. Benton igra ulogu oca koji propušta prve korake svoga djeteta zato što je morao izaći van kako bi popušio cigaretu. Nacionalna kampanja ići će na ITV, Channel 5 i Sky, kao i u print te online medije.

Matt Gibbons, koji prodaje elektroničke cigarete u svojoj Gluggles store u Yorku, rekao je kako ima velika očekivanja od ovih kampanja.

“Ovo je velika vijest za cijelu industriju elektroničkih cigareta. To znači da su e-cigarete napokon ušle u svakodnevicu. Prodaja e-cigareta poskočila je početkom godine i konstantno raste cijelog ovog mjeseca. Ove reklamne kampanje snažno će potaknuti prodaju te predviđam veliki rast ovog sektora tijekom cijele 2013. godine”, rekao je.

Reklame za cigarete zabranjene su na britanskoj televiziji 1965. godine, dok je kino industrija tu zabranu implementirala 1986. godine.