Erste Group slavi 200. godišnjicu osnutka

Prva štedionica u današnjoj Hrvatskoj osnovana je na tim principima nešto kasnije u prvoj polovici 19. stoljeća. Danas Erste&Steiermaerkische uslužuje 900.000 klijenata te je i dalje predana demokratizaciji bankarstva

“Dob, spol, društveni status i nacionalnost ne smiju biti razlog izuzimanja iz pogodnosti koje se nude svim štedišama”, stoji u osnivačkome dokumentu prve štedionice u središnjoj i istočnoj Europi. Erste je osnovan u Beču prije točno 200 godina na tom principu, a i dalje mu je cilj omogućiti financijski i društveni napredak svima u središnjoj i istočnoj Europi. Nakon osnivanja Erstea 1819. godine, osnovane su i mnoge druge štedionice u cijeloj regiji na temelju odvažnoga principa “promicanja i osiguravanja prosperiteta”.

Prva štedionica u današnjoj Hrvatskoj osnovana je na tim principima nešto kasnije u prvoj polovici 19. stoljeća. Danas Erste&Steiermaerkische uslužuje 900.000 klijenata te je i dalje predana demokratizaciji bankarstva.

“Ponosni smo na svoje naslijeđe te trajnu važnost principa na kojima smo osnovani. Ti principi i usmjerenost prema budućnosti oblikovali su današnji Erste Group, modernu banku s izrazitom predanošću središnjoj i istočnoj Europi. Principi na kojima je naša banka osnovana usmjeravat će nas i u budućnosti i pomagati nam da brinemo o financijskom zdravlju naših klijenata, stvaramo i čuvamo prosperitet te ostvarujemo nove poslovne ideje i osobne ciljeve”, kazao je Andreas Treichl, glavni izvršni direktor Erste Group Bank AG.

“Ponosni smo što smo dio vodeće bankarske grupacije u središnjoj i istočnoj Europi koja omogućava napredak svima u regiji. I u Hrvatskoj smo predani istim principima – naš cilj je rast hrvatskog gospodarstva te poticanje i širenje prosperiteta hrvatskog društva u cjelini. Tome želimo dati doprinos visokom kvalitetom svog financijskog, ali i nefinancijskog dijela poslovanja, temeljenog na otvorenoj komunikaciji i međusobnom razumijevanju”, zaključio je Christoph Schoefboeck, predsjednik Uprave Erste&Steiermaerkische Bank d.d.