nikola-kruljac-ivana-nemet-i-mladen-perakVrhunska Dika vina će se u maloprodaji pozicionirati ispod 40 kuna, uz jedinstvenu cijenu i za bijela i za crvena vina

Predstavnici Feravina su na današnjem druženju s novinarima, uz slavonske delicije i promotivno kušanje mladih ovogodišnjih vina iz feričanačkih podruma, predstavili nekoliko značajnih novosti u svojoj ponudi. Feravino je odlučilo svoju kompletnu liniju vrhunskih i kvalitetnih Dika vina u maloprodaji pozicionirati ispod 40 kuna, što se odnosi kako na bijela, tako i crvena vina.

Kako je rečeno, od sada će se Dika graševinu, Dika bijeli pinot, Dika rajnski rizling, Dika chardonnay, ali i Dika Zweigelt i Dika Frankovku te Dika rose u maloprodaji moći kupiti po jedinstvenoj cijeni koja će se, ovisno o pojedinom trgovačkom lancu, kretati između 35 i 40 kuna.

Mladen Perak, direktor Feravina, naglasio je kako su domaćim kupcima odlučili ponuditi visokokvalitetna Dika vina po još povoljnijoj cijeni iz tri razloga.

“Prvi je želja da dodatno nagradimo kupce koji su u posljednjih godinu dana, otkako je lansirana nova linija, zaista odlično prihvatili sva naša Dika vina, iznad svih očekivanja. Naime, prodaja Dika butelja konstantno raste, i to unatoč krizi koja je generalno smanjila prodaju butelja na domaćem tržištu. Drugi razlog za smanjenje cijena je naša strategija prilagođavanja ponude odnosu cijene i kvalitete koji je uobičajen na vinskom tržištu Europske unije u koju uskoro ulazimo. Nove cijene Dike domaćim kupcima donose pravi europski omjer cijene i kvalitete i u tome smo, mogu slobodno reći, predvodnici među domaćim vinarima. Domaći kupci će sada moći dobiti vrhunsko vino, vino za 5, za svega 5 eura, što je vinski standard u Europskoj uniji. Treći je pak razlog visoka kvaliteta ovogodišnje berbe nakon koje u podrumu imamo iznadprosječno mlado vino za koje smo već sada sigurni da će minimalno 70 posto zadovoljiti visoke kriterije za ulazak u Dika liniju od koje, s obzirom na dosadašnje reakcije kupaca, i očekujemo najbolje prodajne rezultate”, rekao je Perak.

Osim novih cijena, iz Feravina su okupljenima pokazali i pravu prodajnu novinu na domaćem tržištu – praktično kartonsko pakiranje s četiri mini butelje Dika graševine koje su u maloprodaji mogu kupiti po akcijskoj cijeni od svega 30 kuna.

“Ova ponuda je prilagođena svima koji žele uživati u čaši odličnog vina u svakoj prilici ne brinući se pritom hoće li im nakon otvaranja butelje ostati nepopijeno vino za koje se kasnije prilično komplicirano pobrinuti. Jedna naša mini butelja je idealna taman za jednu čašu vina. Nadamo se da ćemo ovom ponudom ući u još više domova i Dika vinima uljepšati obiteljske trenutke i druženja”, rekao je Nikola Kruljac, direktor prodaje Feravina. On je otkrio i da je novo Dika pakiranje već pravi hit u trgovačkim lancima.

Predstavnici Feravina su se okupljenima pohvalili kako će berba 2011. bez sumnje biti najbolja godina za Dika vina, a prema već ostvarenim rezultatima njihovih dokazanih enologa u podrumu, u Feravinu ne kriju ambiciju osvajanja najsjajnijih medalja kako na domaćim tako i na najuglednijim međunarodnim vinskim smotrama.