feravino-zweigelt-miraz-najbolje-ocjenjeno-domace-crveno-vinoVinarija iz Feričanaca najbolje je ocijenjeni domaći proizvođač vina, a Zweigelt Miraz najbolje je ocijenjeno domaće vino u kategoriji crvena mirna vina

Prošlogodišnji šampion međunarodnog gastronomskog sajma Gast, Feravino iz Feričanaca, ove je godine na Gastu ponovno pokupio najviše medalja za svoja vina od svih domaćih proizvođača u konkurenciji, izvijestili su danas iz ove vinarije.

Sajam Gast se tradicionalno održava u Splitu, a ove godine se održava od 21. do 25. ožujka.

U konkurenciji najzvučnijih proizvođača vina iz regije, na stručnom ocjenjivanju kvalitete vina uoči 17. izdanja festivala Gast, Feravino se s ukupno pet zlatnih, dvije srebrne i jednom brončanom medaljom našlo na samom vrhu kvalitete u regiji. U ocjenjivanju vina sudjelovali su najpoznatiji proizvođači vina iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije, BiH i Crne Gore, ističe se u priopćenju ovog proizvođača.

Bijela vina iz feričanačkih podruma odnijela su dvije zlatne i srebrnu medalju. Uz Miraz Chardonnay 2010., zlatnu medalju osvojila je i graševina Dika iz 2010., što još jednom dokazuje kako, zbog svoje pristupačne cijene i dokazane kvalitete, vinska obitelj Dika pruža najbolji omjer cijene i kvalitete na tržištu.

U kategoriji mirnih crnih vina najbolje ocijenjeno hrvatsko vino bilo je upravo feričanački Zweigelt iz linije Miraz berbe 2010. Uz Zweigelt, i Syrah Miraz iz 2009. je osvojio zlatnu medalju, dok je frankovka Miraz iz 2009. osvojila srebro.

Među predikatnim vinima, izborna berba bobica graševine Feravina je ponovno, već tradicionalno, osvojilo zlatnu medalju.

“Nakon značajnih prošlogodišnjih uspjeha i nagrada, ova priznanja dokazuju da naše obje linije, Dika i Miraz, uspijevaju ostvariti kontinuiranu, iznimnu kvalitetu iz godine u godinu. Zbog naših konstantnih ulaganja i silnog truda kojeg ulažemo u proizvodnji svih naših vina očekujemo još priznanja i što je najvažnije naklonost domaćih i stranih ljubitelja vina”, rekla je ovom prilikom Mladen Perak, direktor proizvodnje Feravina.