Feravino, slavonska vinarija smještena u Feričanskom vinogorju, osvojila je prestižne nagrade i vrijedna priznanja za svoja vina Frankovka Miraz 2009. i Syrah Miraz 2009. na međunarodnom ocjenjivanju vina “Decanter 2013.” kao i na međunarodnom natjecanju za Syrah vina “Syrah du Monde 2013.”, izvijestili su iz te vinarije.

Na londonskom Decanteru, najznačajnijem svjetskom vinskom ocjenjivačkom natjecanju, vrhunska vina Frankovka Miraz 2009. po drugi puta, a Syrah Miraz 2009. po prvi puta osvojili su brončane medalje.

“Razvojna strategija Feravina d.o.o. iz Feričanaca bazira se na proizvodnji crnih vina. Već godinama poznati kao najbolji proizvođači Frankovke u Hrvatskoj, zaključili smo da bi mogli ozbiljno pristupiti toj vrlo interesantnoj, ali svjetski ne baš tako priznatoj i poznatoj sorti grožđa, i proučiti što ona može maksimalno pružiti. Proizveli smo je u više kategorija, a vina Miraz perjanica su u našoj ponudi. Proširili smo i povećali nasade s crnim sortama grožđa, i odlučili proširiti paletu vrhunskih crnih vina sa syrahom, zweigeltom, cabernetom i merlotom”, istaknula je Jenette-Marija Šimić, voditeljica marketinga i odnosa s javnošću tvrtke Feravino, dodajući kako je ova nagrada potvrda vrhunskog proizvoda.

Također ističe kako se osvajanjem ovih dvaju prestižnih nagrada Feravinu britansko tržište na kojem je tvrtka već započela poslovnu suradnju.

Na 7. izdanju Syrah du Monde, međunarodnom natjecanju Syrah vina, Miraz Syrah 2009. Feravina osvojio je srebrnu medalju. Syrah du Monde ove je godine okupio vina iz 28 zemalja, što ovo natjecanje čini jednim od najznačajnijih svjetskih događaja za Shiraz vina.

Tijekom tri dana, međunarodni stručnjaci okusili su 423 Shiraz vina, a strogi standardi kvalitete i optimalni uvjeti degustacije rezultirali su dodjeljivanjem ukupno 141 medalje.

“Očekivali smo medalje jer smo puno truda, vremena, novca i znanja uložili u ova vrhunska vina. Također nam je uručen i službeni poziv za pobjedničko kušanje vina ‘DWWA Winners tasting’ koje će se održati u Londonu krajem lipnja za potencijalne uvoznike vina, ugostitelje i sommeliere. To je vrlo bitan događaj koji nam može pomoći u pronalasku novih, ali prilično zahtjevnih, izvoznih tržišta Engleske, Poljske, Japana, Švedske i Rusije”, objasnila je Šimić.