Obavljanje svakodnevnih aktivnosti i obaveza zahtijeva puno kretanja, a pri tome svaka žena želi ostati svježa. Stoga je Rexona osmislila poboljšani asortiman s MotionsenseTM tehnologijom koja se aktivira pokretom te tako osigurava cjelodnevnu zaštitu – dakle, što se više krećeš, jače djeluje!

rexona-rijeka-startUpravo su zbog toga na jedinstvenom Rexona maratonu svježine dopušteni razni načini kretanja – hodanje, trčanje, vožnja biciklom, romobilom, korištenje osobnog automobila, javnog gradskog prijevoza, taxija, tj. svih svakodnevnih načina kretanja.

Do sada su održani maratoni u Osijeku, Rijeci i Splitu. U svim gradovima u maratonu je sudjelovalo 40-tak sudionica. Pobjednice su koristile različite načine kretanja.

Dok je Tena Šplajt, pobjednica osječkog maratona koristila moped, Riječanka Matea Sluganović za “teže” dionice maratona koristila je taxi. Splićanka Jelena Matić trenira atletiku i trči svakog vikenda na Marjanu pa se odlučila za trčanje i otrčala cijelu dionicu maratona.

Posljednji Rexona maraton održat će se ove subote, 26. svibnja, u Zagrebu. Start je u 11 sati u centru grada, na križanju Gajeve i Bogovićeve ulice te će, kao i maratoni u ostalim gradovima, imati nekoliko kontrolnih točaka. Na svakoj sudionice dobivaju žig te saznaju gdje se nalazi sljedeća. Ona koja najbrže prođe zadanu rutu osvaja poklon bon u vrijednosti 1000 kn, a za sve ostale osigurane su Rexona nagrade.

Voditeljica programa je popularna splitska voditeljica sa zagrebačkom adresom Marijana Batinić.

“Dosad sam se upuštala u sve i svašta, ali maraton? To je stvarno izazov. No, kada su mi organizatori rekli da je dopušteno hodanje, korištenje javnog prijevoza i slično, odmah sam se odlučila. Živo me zanima kako će proteći veliko zagrebačko ‘finale’. Općenito, mislim da je ideja da se kretanje i svježina promoviraju na ovaj način izvrsna. Svima nam ponekad, u užurbanom modernom tempu života, dan izgleda poput pravog maratona”, izjavila je Marijana Batinić.

Pozivamo sve da se uključe u Rexona maraton svježine, iskoriste svoju snalažljivost i maštu te uživaju u pokretu!, poručuju organizatori.