Danas istječe rok za predaju neobvezujućih ponuda za 53,18 posto udjela u najvećem slovenskom maloprodajnom lancu Mercatoru. Slovenske Finance pišu da Agrokor opet nudi najviše

Danas istječe rok za predaju neobvezujućih ponuda za 53,18 posto udjela u najvećem slovenskom maloprodajnom lancu Mercatoru.

Prema pisanju dnevnika Finance, očekuje se pet ponuda, a prema njihovim informacijama najviše nudi Agrokor, 125 eura po dionici, kolika je približna cijena dionica Mercatora na burzi.

To je daleko manje od Agrokorove lanjske ponude koja je iznosila 221 euro po dionici.

Ljubljansko Delo napominje da službenih informacija o prispjelim ponudama neće biti dok londonska ING banka, kao konzultant u postupku prodaje, s rezultatima ne upozna vlasnike dionica, prodajni konzorcij u kojemu su Pivovarna Laško i vodeće banke, te da daljnji postupak u prvom redu ovisi o ponuđenoj cijeni za dionicu.

Sva očekivanja usmjerena su na to koliko bi mogao ponuditi Agrokor. Ponuda s bogatom premijom koju je Agrokor dao u neobvezujućoj ponudi 2011. godine, kada je nudio 221 euro za dionicu, ne može se nikako očekivati, a analitičari i poznavatelji tržišta smatraju da bi strateški investitor mogao ponuditi oko 130 eura za dionicu, navodi Delo.

To je nešto iznad cijene dionice Mercatora na Ljubljanskoj burzi koja je krajem prošlog tjedna iznosila 125 eura. Uz cijenu od 130 eura za dionicu, potencijalni kupac bi za paket od 53,18 posto dionica trebao oko 260 milijuna eura, a za sve dionice Mercatora oko 490 milijuna, navodi list.

Nakon izbora najbolje neobvezujuće ponude zainteresiranom ponuđaču bit će omogućeno dubinsko snimanje, a konačne obvezujuće ponude očekuju se u jesen ove godine. (H)