Finish: Predvodnik i nositelj novosti u kategoriji

Reckitt Benckiser je u kategoriji sredstava za automatsko pranje posuđa predstavljen s brendom Finish. Ponudu proizvoda može se podijeliti na dva segmenta s obzirom na funkciju koju obavljaju.

U prvom su deterdženti za automatsko pranje posuđa koji se prodaju kao tablete, gel i prašak. S obzirom na svojstva proizvoda deterdženti se dijele na Classic segment (klasični deterdžent koji se koristi u pranju zajedno s dodacima), All in 1 segment (deterdžent za pranje posuđa koji sadrži sve funkcije potrebne za čisto posuđe), te Quantum segment (deterdžent koji u potpunosti uklanja i najtvrdokornije mrlje).

Drugi segment predstavljaju dodaci pri pranju posuđa koji se dijele na sol za pranje posuđa, sredstvo za ispiranje, osvježivač perilice posuđa i sredstvo za čišćenje perilice posuđa od ostataka hrane.

U segmentu deterdženata podjednako su zastupljeni svi segmenti (Classic, All in 1 i Quantum), a uglavnom se prodaju velika pakiranja. U segmentu dodataka deterdžentu sol za pranje posuđa je najprodavaniji proizvod.

“Kategorija sredstava za pranje posuđa je izrazito dinamična pri čemu je brend Finish kao tržišni lider predvodnik i nositelj novosti u kategoriji te su i u narednoj godini u planu inovacije s ciljem pružanja dodatne vrijednosti potrošačima”, ističe Nikša Križanac iz Reckitt Benckisera.