U utorak je u prvom hrvatskom food outletu Žabac predstavljen pivomat – aparat za točeno pivo. Projekt i proizvod nastao je u suradnji s Pivovarom Daruvar te kao prvi takav u Hrvatskoj izazvao veliko oduševljenje kupaca, kažu u Žapcu.

U suradnji s Centrom za inkluzivne radne aktivnosti zaposlena je jedna osoba s invaliditetom koja će raditi na pivomatu 4 sata dnevno, a imat će pomoć radnog asistenta. Centar za inkluzivne radne aktivnosti je neprofitna organizacija koja svojim djelovanjem širi mogućnosti za jače uključivanje osoba s intelektualnim poteškoćama u društvo.

Mario Žamboki, suvlasnik food outleta Žabac, naglasio je kako je ova inovacija već dobro prihvaćena kod kupaca jer su pokazali interes odmah prilikom otvorenja aparata.

“Pivo je vrhunske kvalitete, bez konzervansa te se prilikom točenja u boce ne pjeni čime se zadržava kvaliteta proizvoda. Jednom kupljena ambalaža može se ponovno koristiti pa se tako dodatno štedi novac i štiti okoliš. Trenutačno pregovaramo s nekoliko domaćih craft pivovara pa ćemo i njihova piva uskoro uvrstiti u ponudu”, zaključio je Žamboki.