Foodness je mali dućan u centru Zagreba koji donosi dašak svjetskog glamura i ekskluzivni prehrambeni asortiman u naše domove

U beskrajnom nizu trgovina po Zagrebu skrila se i jedna sasvim posebna prodavaonica veselog imena Foodness koja se u mnogočemu razlikuje od ostalih.

Ovaj dućan odskače od ostalih po svom interijeru, ali pravo bogatstvo krije se u proizvodima njegovih polica.

Naime, ovaj dućan u Hrvatsku metropolu donosi svjetski poznate brendove grickalica, hrane, bezalkoholnog i alkoholnog pića, slatkiša i mnoštvo ukusnih proizvoda koji se ne mogu naći u ostalim prodavaonicama diljem naše zemlje.

Odnosno, poneki od ovih artikala možda i je zastupljen u pojedinim dućanima, ali svi, i to na jednom mjestu, zasigurno ne.

Ime dućana, Foodness, došlo je od engleskih riječi food i madness, što u doslovnom prijevodu označava ludilo za hranom, odnosno ludilo hranu. Ideja za ovaj poslovni pothvat došla je od ljubavi prema putovanjima i isprobavanjima novih stvari, a pokretači poslovanja, kako kažu iz Foodnessa, su obiteljski članovi.

“Na ovu ideju nismo slučajno došli već smo o tome razmišljali već duže samo nam je trebalo neko vrijeme dok povežemo sve ideje i planove u jednu cjelinu”, govori nam Bernard Pap, koji u suvlasništvu s bratom vodi ovaj dućan. Pošto se, između ostaloga, ovi mladi trgovci bave i dizajnom, sami su osmislili, dizajnirali i izveli cijeli vizualni identitet i koncept dućana.

Ipak, ovaj dvojac priznaje kako nije sve bilo tako ugodno jer su se u neke proizvode i razočarali, ali zato svatko ima svoj segment za koji je zadužen, ovisno o tome tko je skloniji slatkom asortimanu, slanom, ljutom, gaziranom, negaziranom i slično.

Tako se u ovom specijaliziranom dućanu za svjetski poznate prehrambene proizvode mogu pronaći razni artikli, od pića poput Dr. Peppera, Fante s okusom jagode preko root beera do raznih grickalica i slatkiša.

Cijene ovih proizvoda su, kako kažu, mix europskih cijena i hrvatskih mogućnosti. “U Hrvatskoj je specijalizirani dućan sinonim za skupe proizvode koji se u inozemstvu prodaju po nekim normalnim cijenama. Mi se trudimo to maksimalno izbalansirati”, komentira Pap.

Ipak, ovaj dvojac obećava kako će stalno širiti i upotpunjavati ponudu proizvoda u svom dućanu, što je osjetno i sada jer upravo popunjavaju police s novim proizvodima koje nisu imali ranije u svojoj ponudi.

Uz to, kažu kako im je cilj upravo konstantno uvođenje novih proizvoda pa kupcima obećavaju mnoštvo novog asortimana, no kada se dotakne tema dobavljača i suradnika tu nastaje tajac jer, kako kažu, žele da to za sada ostane tajna.

Za sve one koji pak ne mogu doći do Zagreba i uživo vidjeti ponudu proizvoda, ali i za one koje zanimaju novosti u asortimanu, tu je Facebook stranica Foodnessa, a vlasnici najavljuju i pokretanje web stranice i online web shopa što znači da će uskoro ovi proizvodi biti dostupni po cijeloj Hrvatskoj.