Franck preuzeo tvrtku Tombia iz Splita

Splitska tvrtka vlasnik je robne marke kave Gloria

Zagrebački Franck preuzeo je splitsku tvrtku Tombia d.o.o. koja se bavi preradom i prodajom kave i proizvoda na bazi kave pod robnom markom Gloria, izvijestili su iz Francka.

Preuzimanjem ove tvrtke Franck će dodatno ojačati tržišnu poziciju vodećeg proizvođača kave i proizvoda na bazi kave na domaćem tržištu i pružiti mogućnost još efikasnijeg nastupa na tržištima u regiji, gdje brand Glorija nije bio prisutan, stoji u priopćenju.

Godišnji prihod od prodaje proizvoda pod brandom Glorija u 2008. iznosio je oko 140 milijuna kuna, a sav prihod je ostvaren na domaćem tržištu.

Uz sinergijske efekte u proizvodnom segmentu, očekuje se ostvarenje značajnih pozitivnih efekata u segmentu prodaje i distribucije.

Preuzimanje tvrtke Tombia i robne marke Gloria predstavlja značajan iskorak u konsolidaciji domaćeg prerađivačkog potencijala u preradi kave i njegovo osposobljavanje za ravnopravniju tržišnu utakmnicu s globalno prisutnim kompanijama kako na tržištima u regiji tako i na domaćem tržištu, navode iz Francka. (H)