Gartner: Huawei drži 13 posto tržišta

Huawei je sa svojim proizvodima i uslugama prisutan u više od 170 zemalja, njima se koristi trećina svjetske populacije, a prema broju isporuka u 2017. godini tvrtka je i jedan od najvećih proizvođača mobilnih telefona na svijetu

Kineska IT kompanija Huawei treću je godinu zaredom lider s udjelom od 13 posto na tržištu vrijednom 16,3 milijarde dolara, pokazala je posljednja analiza kuće Gartner.

“Tehnološki proizvodi i usluge u Huaweijevom portfelju nalaze se u preko 200 pružatelja tehnologija komunikacijskih usluga diljem svijeta omogućujući im da opslužuju preko 2,1 milijardi korisnika u više od 114 zemalja. U posljednjih nekoliko godina, ove su brojke narasle zahvaljujući korisničkoj podršci i novim korisnicima koji koriste Huawei tehnologije kao dio njihovih programa digitalne transformacije”, priopćili su iz kompanije.

Tržišni rast i uspjeh poticaj su kontinuiranog rasta inovacija te zadržanih ulaganja u istraživanje i razvoj čitavog portfelja razvijajući nove proizvode, zajedno s investicijama u razvoj i poticanje boljih standarda čitave industrije. Huawei cloud izvorni softver ubrzava transformaciju visoke vrijednosti u domeni kao što je Huaweijev Dealer Agent Cloud – nagrađen “Best Solution Provider” na Svjetskom kongresu MVNO-a 2018. – koji je transformirao iskustvo distributera za vodeći malezijski CSP: smanjujući vrijeme registracije pretplatnika za 90%, značajno poboljšavajući doživljaj krajnjeg korisnika, povećavajući učinkovitost rada s više od 80% korisničkih aktivacija i omogućavajući rast prihoda.

Huawei je sa svojim proizvodima i uslugama prisutan u više od 170 zemalja, njima se koristi trećina svjetske populacije, a prema broju isporuka u 2017. godini tvrtka je i jedan od najvećih proizvođača mobilnih telefona na svijetu. Huawei ima 15 istraživačkih razvojnih centara (R&D) smještenih u SAD-u, Njemačkoj, Švedskoj, Rusiji, Indiji i Kini.

Huawei Consumer Business Group jedna je od tri poslovne sastavnice Huaweija čiji su fokus pametni telefoni, računala i tableti, nosivi pametni uređaji, usluge “u oblaku” (cloud) i sl. Globalna mreža Huaweija izgrađena je na 20 godina ekspertize u telekom sektoru, a posvećena je pružanju najnovijih tehnoloških iskoraka potrošačima diljem svijeta.