Svih 16 postojećih restorana s franšizom McDonald’sa koji posluju u Hrvatskoj preuzeli su Georg Gavrilović mlađi, predsjednik Uprave Gavrilovića, i Robert Kujundžić, bivši šef lokalnog McDonald’sa

mcdonalds-midiIz tvrtke McDonald’s Europa priopćili su 1. travnja prenijeli svih svojih 16 restorana u Hrvatskoj u Developmental Licensee (DL) strukturu. Nositelji DL strukture koji su preuzeli poslovanje i upravljanje McDonald’sovim brendom u Hrvatskoj su poduzetnik Georg Gavrilović mlađi, predsjednik Uprave Gavrilovića, i bivši direktor McDonald’sove operative u Hrvatskoj Robert Kujundžić.

DL struktura je oblik franšize, a taj lokalno fokusirani poslovni model uspješno se primjenjuje u McDonald’su već više od 20 godina u više od 50 zemalja širom svijeta, navodi se u priopćenju.

Iz Gavrilovića nisu željeli komentirati spomenuti posao već su za sve informacije uputili na ured McDonald’s-a.

McDonald’s u Hrvatskoj posluje od 1996. i trenutačno ima osam restorana u Zagrebu, dva u Osijeku i po jedan u Velikoj Gorici, Karlovcu, Varaždinu, Rijeci, Puli i Splitu. Svakodnevno ima više od 20 tisuća gostiju, a sjedište kompanije je u Zagrebu.

McDonald’s je vodeći svjetski lanac restorana s oko 32 tisuće restorana u više od 100 zemalja.(H)