Većinski vlasnik Dione Gavrilović odlučio je u sklopu restrukturiranja maloprodaje prodati trgovine u Dalmaciji i središnjoj Hrvatskoj, koje čine približno četvrtinu prodajnih mjesta Dione.

Dioninih 15 trgovina u Dalmaciji kupila je tvrtka Ribola iz Kaštel Lukšića, a 27 prodavaonica u središnjoj Hrvatskoj (Karlovac, Petrinja, Glina) preuzela je zagrebačka tvrtka Gavranović.

“Ovim ugovorom prodajna mjesta Dione, zajedno s radnicima u navedenim regijama, preuzimaju Ribola d.o.o. i Gavranović d.o.o., a Diona će nastaviti s konsolidacijom poslovanja i fokusiranjem aktivnosti na područja najvišeg razvojnog potencijala”, izvjestili su iz Dione.

Ribola i Gavranović su uspješne obiteljske tvrtke, koje bilježe stabilan rast poslovanja u trgovačkom biznisu. Ribola zapošljava 270 ljudi, promet im je lani rastao 20-ak posto, dostigavši 180 milijuna kuna, uz dobit od 6,5 milijuna kuna.

Gavranović je s 540 zaposlenih lani ostvario prihod od 310 milijuna kuna (+7,5 posto) i dobit od 8,2 milijuna kuna.

“Ovim sporazumom smo prenijeli poslovanje u 42 trgovine i zadovoljni smo što smo uspjeli osigurati kontinuitet rada kod većine naših zaposlenika u regijama Dalmacije i središnje Hrvatske. Radi se o financijski stabilnim, rastućim tvrtkama izrazito regionalnog karaktera. Diona će s druge strane, ostvarenom vrijednošću transakcije poboljšati bilancu i smanjiti izloženost prema dobavljačima”, poručili su iz Dione. (Tportal.hr)