GEFCO dovršio akviziciju Chronotrucka

GEFCO pruža stručnost u logistici velikih pošiljaka i integriranoj logistici dok Chronotruck osigurava agilnost, tehničko znanje i pristupačnost kako bi se potaknula inovativnost tijekom cijelog korisničkog iskustva. Chronotruck će poslovati kao neovisna organizacija i brend unutar Grupe GEFCO

Globalni pružatelj usluga industrijskog lanca opskrbe i europska tvrtka specijalizirana za automobilsku logistiku, Grupa Gefco, objavio je akviziciju brenda Chronotruck, kompanije koja povezuje otpremnike i prijevoznike kroz inovativnu digitalnu platformu. Ova akvizicija u skladu je s GEFCO-vom strategijom korištenja novih tehnologija u svrhu unaprjeđenja korisničkog iskustva nudeći potpuno digitalizirane usluge kako bi se zadovoljile potrebe sadašnjih i budućih logističkih ekosustava.

Lansiran 2016. godine, Chronotruckova je želja poslovnim korisnicima ponuditi najbolju platformu za narudžbu otpremanja istovremeno smanjujući potkapacitiranost prijevoznika. Chronotruck kompanijama nudi pristup obližnjim prijevoznicima i inovativan portfelj digitaliziranih usluga uključujući sustav trenutačnog određivanja cijena, uslugu geotrackinga, potvrdu o dostavi i e-račun. Digitalna platforma prijevoznicima nudi mogućnost optimizacije tokova prikupljajući teret u neposrednoj blizini i time osiguravajući potpunu kapacitiranost kamiona. Više od 9.000 korisnika je do sada koristilo uslugu Chronotrucka.

GEFCO pruža stručnost u logistici velikih pošiljaka i integriranoj logistici dok Chronotruck osigurava agilnost, tehničko znanje i pristupačnost kako bi se potaknula inovativnost tijekom cijelog korisničkog iskustva. Chronotruck će poslovati kao neovisna organizacija i brend unutar Grupe GEFCO.

“Drago nam je što možemo izraziti dobrodošlicu Chronotruckovim zaposlenicima i njegovim inovativnim rješenjima u GEFCO-ov rastući portfelj fleksibilnih i pametnih usluga. Chronotruckova stručnost pomoći će nam da promijenimo korisničke procese i unaprijedimo njihovo iskustvo kroz digitalizaciju. Naše partnerstvo također će pomoći u smanjenju ekološkog otiska kroz osiguravanje potpune kapacitiranosti kamiona”, kazao je Luc Nadal, direktor Grupe GEFCO.

“Ovo je odlična prilika za Chronotruck koji trenutno uglavnom posluje u Francuskoj. Raduje nas što ćemo koristiti GEFCO-ovu snažnu mrežu, jaku geografsku prisutnost i pristup novim klijentima, od robe široke potrošnje do industrijskih proizvođača. Uvjeren sam da ćemo zajedničkim snagama stvoriti odlična rješenja za otpremnike i prijevoznike”, dodao je Radolphe Allard, direktor Chronotrucka.