Grupa GEFCO, globalni pružatelj usluga industrijskog lanca opskrbe i Bergé, španjolska tvrtka za pružanje usluga u području multimodalnih logističkih usluga, udružili su snage kako bi stvorili kompaniju za logistiku gotovih vozila u Španjolskoj. Novu tvrtku s jednakim vlasničkim udjelima, BERGÉ GEFCO, formirat će GEFCO Spain FVL i BERGE Automotive Logistics (BAL), divizije za logistiku gotovih vozila obiju tvrtki u Španjolskoj, a spajanje mora odobriti Europska komisija.

Sinergije za tržišni rast

Tržište gotovih vozila u Španjolskoj jedno je od najvećih u svijetu: godišnje se proizvede tri milijuna vozila, izveze 2,4 milijuna te komercijalizira 1,2 milijuna. Cilj je kompanije BERGÉ GEFCO izgraditi snažnije odnose s klijentima kako bi zadovoljili njihove potrebe kroz unapređenje ključnih procesa, optimizaciju postojećih resursa i povećanje brzine reakcije.

Nova će tvrtka klijentima ponuditi cjelovitu uslugu logistike gotovih vozila koja uključuje prijevoz, skladištenje, tehničke usluge, ispitivanja i isporuku. Udruženi resursi i prijevozna sredstva omogućit će partnerskim tvrtkama pružanje sveobuhvatnih usluga po principu ključ u ruke, uključujući logistički dizajn i inženjering, od proizvodnih lokacija klijenata do isporuke krajnjim klijentima.

Zahvaljujući stručnosti i resursima matičnih tvrtki, BERGÉ GEFCO postat će dinamičan novi lider na tržištu gotovih vozila i stvoriti vrijednost za klijente, partnere i zaposlenike. Tvrtka će svoje aktivnosti usmjeriti na španjolsko tržište i pomoći obama partnerima u razvoju njihovih međunarodnih mreža na drugim tržištima.

Nova transportna i skladišna rješenja

BERGÉ GEFCO osigurat će značajno povećanje prijevoznog i skladišnog kapaciteta te geografskog dosega. Klijentima će biti na raspolaganju 3,4 milijuna četvornih metara skladišnog prostora u spremištima i lukama te kapacitet za upravljanje i transport 1,4 milijuna automobila godišnje putem flote od više od 700 kamiona i 100 željezničkih vagona. Osim toga, nova će tvrtka ponuditi široku paletu usluga koje se međusobno nadopunjuju u svojih 10 logističkih centara diljem Španjolske i radionicama površine 40.000 četvornih metara, uključujući popravke, bojanja, pranje vozila, pripremanje isporuka te kontrolu kvalitete i završnih procesa.

“Vrlo smo zadovoljni stvaranjem zajedničke tvrtke s Bergéom. Naše će nam partnerstvo omogućiti da nudimo još širi spektar visokokvalitetnih usluga od kojih će naši klijenti, partneri i zaposlenici imati koristi”, naglasio je Luc Nadal, predsjednik Uprave Grupe GEFCO.

Operativne sinergije

BERGÉ GEFCO ponudit će opsežan portfelj logističkih rješenja za trenutne klijente obiju tvrtki, omogućujući im bolju organizaciju u vrhuncima sezone i veće koristi od raspoloživih resursa. Uz to, očekuje se da će nova tvrtka razviti snažne operativne sinergije kroz udruživanje resursa i kapaciteta te ojačati svoj položaj na domaćim i međunarodnim tokovima.