Grupa GEFCO imenovala je pet novih čelnika sa zadaćom povećanja i širenja poslovanja u poslovnom segmentu otpremništva i teretnog prijevoza (Freight Forwarding) širom svijeta. Ova najava ističe pozitivnu putanju cjelokupne ponude poslovnog segmenta otpremništva i teretnog prijevoza te njezinu snažnu stručnost u upravljanju vremenski kritičnim pošiljkama (Time Critical Solutions), rješenjima za prijevoz prekomjerne i teške robe (Industrial Project Cargo) te logističkim rješenjima u sektoru prirodnih znanosti i zdravstva, poručuju iz kompanije.

Novi su čelnici:
• Valentin Elistratov, direktor globalnih komercijalnih poslova
• Karin Van Den Brekel, globalna voditeljica za sektor prirodnih znanosti i zdravstva
• Katherine Shek, direktorica regije Azija
• Peter West, direktor za zemlje Australiju i Novi Zeland
• Alicja Szewczyk, voditeljica za ljudske potencijale te upravljanje ljudima i kulturnim različitostima

S već dokazanim rezultatima ovi će stručnjaci imati ključnu ulogu u širenju GEFCO-vog poslovanja u poslovnom segmentu otpremništva i teretnog prijevoza diljem svijeta, upravljajući rastućim portfeljom korisnika iz različitih industrija s različitim zahtjevima. Preciznije, segment će ostvarivati dodanu vrijednost klijentima u sektoru prirodnih znanosti i zdravstva te učvrstiti aktivnosti u Aziji i na Pacifiku, potvrđujući filozofiju kompanije “Partners, unlimited”.

Segment otpremništva i teretnog prijevoza u 2019. godini nastavit će sa snažnim rastom postignutim tijekom posljednjih godina. Značajni nedavni događaji uključuju produženje sedmogodišnjeg globalnog partnerstva segmenta s tvrtkom Westcon International na sljedeće tri godine s ciljem upravljanja zračnim tokovima u 28 zemalja na pet kontinenata. Timovi zaduženi za rješenja prekomjerne i teške robe u poslovnom segmentu otpremništva i teretnog prijevoza osmislili su za belgijsku tvrtku Sarens rješenja za prijevoz njihovih dizalica diljem svijeta.

Nastavlja se širenje diljem svijeta
Nadovezujući se na uspješnu 2018. godinu, segment otpremništva i teretnog prijevoza GEFCO-a nastavit će razvijati svoje poslovanje dolaskom Valentina Elistratova na poziciju direktora globalnih komercijalnih poslova. Valentin donosi 25 godina iskustva u logistici i industriji otpremništva i teretnog prijevoza u kombinaciji sa stručnošću na europskom i azijskom tržištu gdje je dugi niz godina bio na poziciji starijeg razvojnog savjetnika za razne vodeće svjetske brandove, uključujući DHL i APL Logistics.

Čvrst lider s dokazanim rezultatima u prodaji, oštrouman u području financija i IT-a te orijentiran na stvaranje i održavanje kvalitetnih internih i vanjskih odnosa, Valentin će u narednoj godini pokrenuti ambiciozne planove ekspanzije GEFCO-a u cijelom svijetu.

Više vrijednosti za klijente u sektoru prirodnih znanosti i zdravstva
GEFCO nudi integriranu logistiku od vrata do vrata, logistiku kontrolirane temperature i multimodalna potpuno usklađena transportna rješenja koja zadovoljavaju najviše industrijske standarde i istovremeno osiguravaju maksimalnu vrijednost.

S dvadesetogodišnjim iskustvom u međunarodnoj logistici, nova globalna voditeljica za sektor prirodnih znanosti i zdravstva Karin Van Den Brekel ojačat će GEFCO-ovu stručnost i mogućnost da korisnicima ponude prilagođena sigurna rješenja širom svijeta. Karin će biti smještena u GEFCO-vom uredu u Schipholu pokraj zračne luke i u samoj jezgri strateškog središta koje obuhvaća morske luke u Antwerpenu i Rotterdamu te zračnu luku u Bruxellesu, gdje GEFCO ima urede i specifična skladišta za otpremništvo i teretni prijevoz (uključujući objekte s kontrolom temperature).

Jača regionalna organizacija za pružanje još integriranijih usluga
Nakon GEFCO-ve akvizicije tvrtke IJS Global čime je Grupa olakšala pristup dvama najvećim svjetskim tržištima za otpremništvo i teretni prijevoz (Kina/Jugoistočna Azija i Sjedinjene Američke Države), kompanija planira dodatno ojačati svoje poslovanje u Aziji imenovanjem nove regionalne direktorice Katherine Shek.

Prethodno zadužena za područje Sjeverne Azije za poslove otpremništva i teretnog prijevoza u GEFCO-u gdje je imala ključnu ulogu u poboljšanju rezultata u posljednje dvije godine, Katherine će sada biti odgovorna za cijelu Aziju, potičući rast i profitabilnost na svim tržištima, uključujući Singapur i Tajland.

Osim Azije, GEFCO također ulaže u regiju Pacifik pa je tim povodom Peter West imenovan za novog direktora za segment Zrak&More u Australiji i na Novom Zelandu. Kao globalni stručnjak za opskrbni lanac, logistiku i upravljanje poslovanjem, Peter donosi 20 godina iskustva na najvišim pozicijama u Europi, Kini i Australiji gdje je razvio temeljito znanje o hrani i piću, proizvodnji, zdravstvenoj zaštiti potrošača te sektorima maloprodaje i logistike. Njegovo dugogodišnje iskustvo u više sektora pridonijet će strategiji diversifikacije segmenta i poticanju širenja poslovanja postojećih i novih klijenata.

Naposljetku, s obzirom na to da se takav ambiciozni plan proširenja ne može ostvariti bez stručnjaka za talentirane ljude, Alicja Szewczyk pridružuje se GEFCO-vom odjelu za otpremništvo i teretni prijevoz na poziciji voditeljica za ljudske potencijale te upravljanje ljudima i kulturnim različitostima gdje će surađivati s Nicolom Lyons, globalnom direktoricom za ljudske resurse. Ona će podržati širenje segmenta te provoditi programe i inicijative brinući o tome da su usklađeni s kulturom Grupe “Infinite Proximity“.