gill-barr-midiCo-operative Group, britanska poslovna grupacija koja se uz ostale djelatnosti iz svog portfelja bavi i maloprodajom, imenovala je Gill Barr za šeficu marketinga na razini grupe.

Barr koncem siječnja zauzima upražnjeno mjesto nakon odlaska Patricka Allena u srpnju prošle godine.

Prije dolaska na novu poziciju, Barr je radila kao v.d. direktor marketinga u kartičarskoj kući MasterCard za Veliku Britaniju i Irsku. Prethodno je obnašala više pozicije u tvrtkama John Lewis, Woolworths, Superdrug, KPMG, Atena i Wickes.

Co-operative grupa izdvaja se od ostalih velikih trgovaca u Velikoj Britaniji po tome što se ne nalazi u vlasništvu male skupine dioničara, već više od pet milijuna potrošača. S temeljnim poslovanjem u područjima hrane, financijskih usluga, turističkih putovanja, ljekarni, pogrebnih usluga i farmi, generira godišnji promet od 14 milijardi funti, zapošljava 120.000 djelatnika i ima više od 5000 prodavaonica s kojima tjedno opslužuje oko 20 milijuna kupaca.

Nakon akvizicije lanca “Somerfield supermarket” u ožujku 2009. godine, Co-operativeov odjel Hrana postao je peti najveći trgovac na malo hranom u svijetu.