mcdonalds-restoran-largeU McDonald’sovim restoranima u Austriji trenutno se testira model plaćanja mobitelom. Ako se model pokaže dobrim, uskoro možemo očekivati da bude uveden i na hrvatsko tržište

Od travnja 2010., otkako je Globalna hrana preuzela franšizu za McDonald’sove restorane u Hrvatskoj, otvorena su četiri nova restorana, pet novih McCafea, potpuno je preuređeno nekoliko postojećih restorana i otvoreno je više od 200 radnih mjesta.

Od 2010. do kraja 2012. ulaganja poduzeća Globalna hrana u razvoj poslovanja, nove tehnologije i otvaranje novih restorana širom Hrvatske bliže se brojci od 90 milijuna kuna.

Najavljeno je da će se do kraja godine otvoriti još tri nova restorana koja bi trebala donijeti 50 do 100 novih radnih mjesta. Početkom srpnja u Rijeci se otvara restoran Vrata Jadrana koji će zapošljavati 50 ljudi. McDonald’s u Hrvatskoj trenutno zapošljava 1200 radnika.

Na pitanje zašto McDonald’s nema više hrvatskih proizvoda u ponudi, voditeljica odjela komunikacija Deana Stipanović rekla je da McDonald’s postavlja visoke standarde koje je teško zadovoljiti. Gavrilović dobavlja rajčicu, a PIK Vrbovec je neko vrijeme bio dobavljač, ali je okrenuo poslovanje prema segmentu koji McDonald’su nije odgovarao.

Da bi se u McDonald’sovoj ponudi našlo više hrvatskih proizvoda, hrvatske tvrtke bi trebale krenuti u segmente koji traže ogromna ulaganja, dodala je Stipanović.

U McDonald’sovim restoranima u Austriji trenutno se testira model plaćanja mobitelom. Ako se model pokaže dobrim, uskoro možemo očekivati da bude uveden i na hrvatsko tržište. (Bankamagazin)