deranjaVijeće članica Hrvatske udruge poslodavaca izabralo je čelne ljude Udruge. Za predsjednicu HUP-a ponovno je izabrana Gordana Deranja, predsjednica Uprave Tehnomonta na mandat od dvije godine.

U  Izvršni  odbor  na četiri godine  izabrani  su u drugom mandatu Ivan Pavlović (Luka Ploče), Branko Zec (Adris) te Petar Lovrić (Kadus) dok su novoizabrani članovi Jako Andabak (Blue Sun Hoteli), Damir Zorić (Euroherc) i Zdravko Jelčić (Spin Valis).

U Nadzorni odbor HUP-a izabrani su Branko Roglić (Orbico grupa), Tomislav Thur (INA) i Ivan Bračić (PiP).

“S vidljivim oporavkom gospodarstva raste i optimizam nas poslodavaca. Iza nas je previše godina u kojima smo morali razmišljati o rezovima i preživljavanju i sada se konačno možemo okrenuti novim investicijama, projektima i zapošljavanju. Ali i dalje s oprezom jer je malo problema na koje godinama upozoravamo zaista i riješeno. Manje-više za ovaj smo se rast i bolju poziciju u kojoj se nalazimo izborili sami, unutar naših vlastitih tvrtki. Posao kojega treba odraditi država još uvijek čeka na konkretne poteze. Ulazak u mandat s cjelovitom poreznom reformom daje dobre naznake o smjeru nove Vlade. Naravno, unutar ponuđenog rješenja ima prostora za poboljšanja i nadamo se da će kroz socijalni dijalog doći do boljih rješenja koja neće pogoršati položaj pojedinih industrija. U svakom slučaju porezna reforma treba biti tek prva u nizu nužnih reformi. Mi ćemo na njima nastaviti inzistirati kao i do sada. Jasno i glasno upozoravat ćemo na probleme i nuditi moguća rješenja ostajući dosljedni našoj ulozi konstruktivnog i odgovornog socijalnog partnera”, poručila je Gordana Deranja zahvalivši članicama na reizboru i ponovno ukazanom povjerenju.