GR!F Pale Ale K Pivovare na natjecanju World beer awards 2020 (WBA) osvojio je titulu WORLD’S Best Pale Golden Ale. Na ovogodišnjem izdanju natjecanja sudjelovalo je više od 50 zemalja s 2.200 piva o čijoj su kvaliteti i okusu odlučivali suci “blind tasting” metodom.

Iz tvrtke K Pivovari ističu da je WBA priznanje od velike važnosti. “Jako smo ponosni na ovu nagradu, pogotovo jer se radi o prestižnom natjecanju na kojem je konkurencija bila jaka. Zahvaljujem svim svojim kolegama i majstorima pivarima koji su marljivo i kontinuirano radili na našem Grifu. Rezultati nisu izostali, kako na natjecanjima, tako i u prodajnom volumenu”, istaknuo je Leon Šarić, direktor tvrtke K Pivovari.

Iza ovog priznanja stoji cijeli tim K Pivovare, a prije lansiranja piva odradili su i opsežno istraživanje tekućine te nekoliko degustacija kako bi bili sigurni da je Grif Pale Ale savšenog okusa i kvalitete.

“Grif Pale Ale je pitko i osvježavajuće pivo, zlatnožute boje sa čvrstom pjenom i ugodnim aromama hmelja. Ključni sastojak, koji daje poseban karakter ovome pivu, jest Citra, hmelj jakih citrusnih nota i aroma tropskog voća i grejpa. Uspjeh Grifa rezultat je znanja i rada cijelog tima, a vrhunsku kvalitetu su prepoznali i naši potrošači“, dodao je Mirko Banić Ištuk, majstor pivar.

World Beer Award natjecanje ove se godine održalo online putem internetske aplikacije iz Europe, Azije, Kanade i Južne Amerike, a pivski znalci su proglasili pobjednike u devet kategorija.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!