Grupa Gefco dovršila akviziciju tvrtke GLT

Akvizicija GLT-a omogućit će Gefcou jačanje pozicije i stručnosti u regiji, uz istodobno konsolidiranje i širenje klijentskog portfelja, posebno iz automobilske, modne i maloprodajne industrije

Globalni pružatelj usluga industrijskog lanca opskrbe i europska tvrtka specijalizirana za automobilsku logistiku, Grupa Gefco, dovršila je akviziciju tvrtke GLT specijalizirane za prijevoz na ruti Europa-Maroko. Planirana akvizicija najavljena je 11. siječnja 2018. godine, a odobrilo ju je europsko regulatorno tijelo.

Akvizicija GLT-a omogućit će Gefcou jačanje pozicije i stručnosti u regiji, uz istodobno konsolidiranje i širenje klijentskog portfelja, posebno iz automobilske, modne i maloprodajne industrije, poručuju iz tvrtke.

“Zadovoljni smo dovršetkom akvizicije GLT-a. Tvrtka iza sebe ima više od dva desetljeća snažne stručnosti u logističkim tokovima između Europe i Maroka”, komentirao je Luc Nadal, predsjednik Uprave Gefcoa. “Želimo dobrodošlicu svim zaposlenicima GLT-a u Grupu i veselimo se udruživanju naših operativnih znanja kako bismo stvorili još veću vrijednost za naše klijente.”

Osnovana 1998. godine, tvrtka GLT prepoznata je kao stručnjak za potpuno osigurane logističke tokove kroz tjesnac Gibraltar i vodeći je operator na vezi između Algecirasa i Tangera. Tvrtka osigurava više od 16.000 prijelaza godišnje sa 75 kamiona i 380 prikolica.

Tvrtka GLT bit će u vlasništvu podružnice Gefco Španjolska, koja će njome i upravljati, kao poslovni subjekt specijaliziran za poveznicu Europa-Maroko. Španjolska podružnica Gefcoa ima više od 30 godina iskustva u logistici visoke razine, 700 zaposlenih i 5000 klijenata iz industrijske djelatnosti.