atlantic-ulaz-tvrtka-midiAkvizicija Droga Kolinske povećala je rashode kompanije

Atlantic Grupa izvijestila je u četvrtak da je u prvom ovogodišnjem tromjesečju poslovala s neto gubitkom od 10,97 milijuna kuna, zbog povećanja financijskih rashoda akvizicijom Droge Kolinske te uobičajeno nepovoljnijeg sezonskog utjecaja u prva tri mjeseca.

U proteklom tromjesečju Atlantic grupa je ostvarila ukupan prihod od prodaje u iznosu od 976,2 milijuna kuna, što je porast od 93,6 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Dobit prije kamata, oporezivanja i amortizacije (EBITDA) veća je 116,1 posto, dok neto gubitak iznosi 11 milijuna kuna uslijed linearnog utjecaja financijskih rashoda koji su povećani akvizicijom Droge Kolinske i uobičajeno nepovoljnijeg sezonskog utjecaja na poslovanje u prvom kvartalu, navodi se u priopćenju.

Usporedbe radi, u istom lanjskom tromjesečju Atlantic grupa poslovala je s 55,4 milijuna kuna dobiti.

Uz doprinos prihoda od prodaje ostvarenih od strane Droga Kolinske, ukupnom rastu prodaje Atlantic Grupe najviše su pridonijele divizija Sportska i aktivna prehrana, koja bilježi najsnažniji rast prihoda od prodaje od 26,2 posto te divizija Pharma s rastom od 14,7 posto.

Prvi kvartal obilježila je integracija Droge Kolinske u sustav Atlantic Grupe. S tim u skladu provedeno je spajanje prodajno-distribucijskog poslovanja Atlantic Grupe i Droga Kolinske na svim tržištima regije koje je objedinjeno u okviru divizije Distribucija, potpisani su novi ugovori sa svim ključnim kupcima, s proširenim asortimanom, te su objedinjeni logistički procesi. (H)