Guillaume Latourrette

Tetra Pak, tvrtka koja nudi rješenja za preradu i pakiranje hrane, nedavno je imenovala Guillauma Latourretta novim generalnim direktorom zaduženim za poslovanje tvrtke u regiji jugoistočne Europe. Guillaume će zamijeniti Francesca Faellu koji je preuzeo ulogu generalnog direktora Tetra Paka u Italiji.

Guillaume na ovu poziciju dolazi s više od 16 godina iskustva koje je stekao radeći na upravljačkim pozicijima u ambalažnoj industriji na europskoj i globalnoj razini. Karijeru je izgradio u području prodaje, kao i u području upravljanja proizvodima i marketingom.

Guillaume je dobitnik nagrade Tetra Pak Global Leadership Award 2017, a timu u jugoistočnoj Europi pridružio se s pozicije regionalnog direktora marketinga tvrtke Tetra Pak, gdje je bio zadužen za definiranje marketinške strategije tvrtke u Europi i Središnjoj Aziji, s posebnim fokusom na digitalizaciju i marketinške usluge.

Prije preuzimanja uloge u marketingu u Europi, Guillaume je bio direktor marketinga za Tetra Pak France i globalni menadžer proizvoda za neke od vodećih ambalažnih proizvoda tvrtke, poput Tetra Gemina Aseptic i Tetra Prisma Aseptic.

“Izuzetna je čast preuzeti novu ulogu i voditi poslovanje tvrtke Tetra Pak u jugoistočnoj Europi. Kao novi direktor želim potvrditi našu predanost doprinosu razvoja ove regije gdje Tetra Pak ima dugogodišnju prisutnost. Nastavit ćemo s predstavljanjem naše end-to-end tehnologije i globalne stručnosti na lokalnim tržištima kako bismo u suradnji s našim klijentima – proizvođačima namirnica i napitaka – ubrzali rast. Zajedno ćemo razvijati i modernizirati lokalnu industriju kako bismo našim potrošačima ponudili kvalitetne proizvode u prikladnom i održivom pakiranju”, izjavio je Latourrette.

U svojoj novoj ulozi Guillaume Latourrette će iz ureda u Beogradu voditi poslovanje svih četrnaest tržišta tvrtke u regiji jugoistočne Europe, od kojih su najveća Srbija, Grčka, Hrvatska i Rumunjska.