hans-van-bylen-portraitNjemački proizvođač robe široke potrošnje Henkel objavio je da dosadašnji predsjednik uprave Kasper Rorsted svojevoljno odlazi s mjesta predsjednika u travnju ove godine. Na čelu uprave Henkela, Rorsted je proveo posljednjih osam godina.

S početkom svibnja njegovo mjesto će preuzeti Hans Van Bylen, koji je svoju karijeru u Henkelu započeo 1984. godine, a u upravi tvrtke nalazi se od 2005. godine.

“Počašćen sam povjerenjem koje su iskazali postavljajući me na mjesto predsjednika uprave. Veselim se oblikovanju budućnosti tvrtke zajedno sa svojim kolegama koji čine jedan izvrstan globalni tim. Imamo jake brendove i tehnologiju te vodeće pozicije na mnogim tržištima i veliku inovacijsku moć. Gradeći na tim temeljima, vodit ćemo Henkel u budućnost”, izjavio je Hans Van Bylen.

“Kasper Rorsted je učinio mnogo za Henkel. Pod njegovim vodstvom koje traje od 2008. godine tvrtka je uspješno nastupala u izazovnom tržišnom opkruženju. Prodaj i profitabilnost su značajno prorasle, što se odražavalo u povećanju tržišne kapitalizacije koje se utrostručila od kada je Rorsted preuzeo kormilo Henkela. Želim mu zahvaliti u ime svih zaposlenika i dioničara Henkela”, izjavila je predsjednica nadzornog odbora Simone Bagel-Trah.

“Želim se zahvaliti svim svojim kolegama na pruženoj podršci svih ovih godina i uvjeren sam kako će Henkel nastaviti rasti pod vodstvom Hansa Van Bylena”, zaključio je Rorsted.

Hans Van Bylen (54) u Henkelu je vodio dva odjela – Laundry & Home Care i Beauty Care.