Gebrueder_Weiss_Heidegunde_Senger_WeissHeidi Senger-Weiss, članica Nadzornog odbora i dioničarka međunarodne prijevozničke i logističke tvrtke Gebrüder Weiss, postala je prva žena koja je ušla u logistički panteon.

Mnoštvo gostiju iz svijeta politike, znanosti i industrije prihvatilo je poziv Logističke dvorane slavnih na proslavu u čast uspješnih poduzetnika u području logistike u povijesnoj Dvorani Ericha Klausenera u Ministarstvu prometa SR Njemačke u Berlinu.

Stakleno-metalnu potvrdu o članstvu uručila je Dorothee Bär, parlamentarna državna tajnica u Ministarstvu prometa i digitalne infrastrukture te članica njemačkog parlamenta Bundestag.

“Svojom stručnošću i predanošću moja je supruga unaprijedila poslovanje tvrtke Gebrüder Weiss, ali i cjelokupnog logističkog sektora, pri čemu je učvrstila njegov ključni položaj u društvu i industriji. Unatoč svojem uspjehu, uvijek je stajala s dvije noge čvrsto na zemlji i uvijek je bila svjesna zahtjeva svog drugog posla kao majke troje djece”, naglasio je Senger-Weiss u svom govoru.

Zanimljiv program uključivao je i prigodne govore osoba iz privatnog i poslovnog života gđe Senger-Weiss, kao što su Klaus Hellmann, partner s pravom upravljanja iz tvrtke Hellmann Worldwide Logistics, i Wolfgang Niessner, direktor tvrtke Gebrüder Weiss.

Gebrueder_Weiss_LogisticsHallofFame_2Heidi Senger-Weiss 19. je članica međunarodnog logističkog panteona. U rujnu ju je izabrao međunarodni stručni žiri od ukupno 31 kandidata iz sedam zemalja. Članovi Logističke dvorane slavnih uključuju poduzetnika i logističkog dobročinitelja Klausa-Michaela Kühnea, pionire ugovorne logistike Heinza Fiegea i Hugoa Fiegea, kao i dugogodišnjeg predsjednika Njemačkog udruženja za cestovni prijevoz, logistiku i odlaganje otpada (BGL) Hermanna Grewera.

Inicijativu Logistička dvorana slavnih podržava Savezno ministarstvo prometa SR Njemačke, kao i za taj sektor relevantna udruženja, mediji i tvrtke, među kojima su Luka Duisburg (duisport), logistički osiguravatelj Kravag, tvrtka Fahrzeugwerk Bernard Krone te pružatelj intralogističkih usluga Still.