Proizvođač piva Heineken na nacionalnom je uzorku od 300 odraslih ispitanika (muškaraca u dobi od 25 do 50 godina) proveo istraživanje vezano uz obilježavanje popularnog praznika ljubavi, Valentinova.

heineken-serenada-facebookIzmeđu ostalog, istraživanjem se željelo ispitati koliko su Hrvati skloni korištenju jedne od najromantičnijih metoda poziva drage osobe na izlazak – pjevanju serenade. Rezultati Heinekenovog istraživanja pokazuju da nešto manje od polovice ispitanika (47%) slavi Valentinovo. Ako bismo izdvojili samo mlađu populaciju ispitanika (muškarci od 25 do 35 godina starosti), možemo zaključiti da mlađe generacije ipak u većoj mjeri obilježavaju praznik ljubavi – 57% ispitanika koji pripadaju toj dobnoj skupini izjavilo je da slavi Valentinovo.

Istraživanje je pokazalo da Hrvati uglavnom nisu vješti u pjevanju serenade dragim osobama. Naime, svega 27% ispitanika otpjevalo je serenadu dragoj osobi a oni koji to nisu učinili ‘opravdavaju se’ time da ‘nemaju dobar glas’ (41%) ili pak ‘ne znaju kako otpjevati serenadu’ (47%).

Serenada, prema uvriježenoj definiciji, glazbena kompozicija koja se pjeva nekome u čast, pokazala se priličnim izazovom za Hrvate.

Heineken nudi rješenje za sve koji ipak ne žele odustati od toga da dragim osobama na poseban i jedinstven način upute poziv na izlazak, a riječ je o inovativnoj i zabavnoj Facebook aplikaciji ‘Serenada’. Poznati književnik i putopisac Hrvoje Šalković već je iskušao novu Heinekenovu aplikaciju uputivši serenadu dragoj prijateljici.

Zaključno, Heinekenovo istraživanje je pokazalo kako Hrvati ove godine uglavnom neće ništa poklanjati dragim osobama osim ‘puno ljubavi’, kako je odgovorilo 31% ispitanika.

Ovaj podatak samo podcrtava izvrsnu priliku koju nudi Heinekenova serenada – pristupačan i jedinstven način na koji možete pokloniti nešto sasvim originalno dragoj osobi za Valentinovo, poručuju iz Heinekena.