HGK na sajmu Transport & Logistic u Münchenu

Hrvatska gospodarska komora (HGK) organizirala je zajednički nastup hrvatskih prometnih poduzeća na najvećem međunarodnom sajmu prijevoza, špedicije i telematike  Transport & Logistic, München 2013, koji se održava od 4. do 7. lipnja u Münchenu, Njemačka, izvijestili su iz HGK.

S obzirom na to da se sajam održava u mjesecu uoči ulaska Hrvatske u EU, danas je bio predviđen i održan “Hrvatski dan”, na kojem su tvrtke koje izlažu uz prigodni domjenak predstavile prometno-logistički sustav Republike Hrvatske. Tema Hrvatskog dana na sajmu u Münchenu bila je “Hrvatska – prometna veza  EU sa svijetom”.

Ovaj sajam ima veliku važnost u globalnom smislu i na njemu se hrvatski gospodarstvenici prometnih djelatnosti tradicionalno organizirano predstavljaju širem međunarodnom tržištu.

Na sajmu sudjeluju hrvatske tvrtke: HŽ Cargo, Zagrebtrans i Transagent. Hrvatski dan su svojom prisutnošću uveličali Dan Simonić i Oliver Kumrić, pomoćnici ministra u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, Petar Uzorinac, generalni konzul RH u Münchenu te Ljubica Herceg, direktorica Sektora za promet i veze HGK.

Naglasak ovogodišnjeg sajma je pomorska logistika, pakiranje u prijevozu, cestovna prijevozna sredstva, željeznički promet, osiguranje skladišta, prijevozna sredstva na tračnicama, zračni promet, organizacija i uređenje skladišta, sistemi kombiniranog prometa, špedicije, terminali, logistički sistemi za luke i pomorski promet, cestovni prijevoznici, istraživanje i razvoj, logistički sistemi za zračni promet, komunikacijski sistemi, kurirska služba, upravljanje prijevozom, prijevoz energije, consalting/logistic, uređenje benzinskih crpki, logistički centri, sigurnosni sistemi, IT/telematika, istraživanje i razvoj, sustavi podataka, teretni centri itd.