Na ploči Monopoly Hrvatska osim glavnog grada Zagreba i njegovih znamenitosti – predivnog zdanja Hrvatskog narodnog kazališta te Muzeja za umjetnost i obrt – moći ćete, uz malo sreće, kupiti očaravajuće otoke Hvar i Brač. Ako vam božica Fortuna bude naklonjena i dobijete potrebne brojke na kockicama možda ćete postati vlasnik Plitvica, baroknog Varaždina, pitoresknog Slavonskog Broda…

Svako mjesto i znamenitost koja se nalazi na ploči igre Monopoly Hrvatska odabrali su hrvatski građani, kao i ostali zaljubljenici u ovu društvenu igru, koji su putem e-maila i na Facebook stranici Monopoly Croatia lani ostavljali svoje sugestije.

U svega 30 dana prošle je godine pristiglo više od 5.000 prijedloga znamenitosti, otoka i destinacija koje su građani željeli vidjeti na ploči Monopoly Hrvatska.

“Monopoly Hrvatska je uistinu bio uzbudljiv projekt. Ljudi iz Hrvatske, pa sve do Australije slali su nam prijedloge gradova, prirodnih ljepota i znamenitosti koje su željeli vidjeti na igraćoj ploči Monopoly Hrvatska. Proizvodnja igre nije mogla doći u boljem trenutku, naime Hrvatska iz godine u godinu bilježi sve veći porast broja dolazaka stranih turista. Nema boljeg suvenira od igre Monopoly Hrvatska”, rekao je Lazar Vuković, glavni direktor tvrtke Winning Moves UK za područje Južne i istočne Europe te Zajednice neovisnih država.

Monopoly Hrvatska – savršeni suvenir

Ksenija Brnat, voditeljica kategorije marketinga u tvrtki AWT International objasnila je gdje će se i od kada moći kupiti društvena igra Monopoly Hrvatska. “Prije svega jako smo sretni da je tvrtka Winning Moves, koja proizvodi licencirana izdanja igre Monopoly, odlučila i našu prelijepu Hrvatsku uvrstiti među zemlje diljem svijeta koje imaju svoje izdanje. Ovaj savršeni hrvatski suvenir može se kupiti na brojnim lokacijama diljem Hrvatske. Igra je dostupna u trgovinama robe široke potrošnje, knjižarama, benzinskim postajama, suvenirnicama, kioscima. Vjerujemo da će Monopoly Hrvatska s jednakim žarom i veseljem igrati naši građani, kao i brojni posjetitelji naše zemlje koji će je prepoznati kao savršen oblik zabave, ali i suvenir, podsjetnik na posjetu našoj divnoj zemlji.”

Naša poznata kolumnistica i voditeljica Andrea Andrassy lani je u dobrom društvu Mr. Monopolyja pozvala građane da kažu koji grad, zdanje ili znamenitost žele moći kupiti na ploči Monopoly Hrvatska te da svoj prijedlog ostave na Facebooku. Držeći finalnu igru u rukama rekla je kako Monopoly Hrvatska izgleda odlično.

“Šteta što Monopoly nema više polja da sve naše ljepote budu na njemu, ali odabrane su lokacije koje će svugdje u svijetu na divan način predstaviti našu zemlju i, uvjerena sam, privući one koji nas još možda nisu posjetili da kupe kartu, spakiraju kofere, djecu, pse, sve što trebaju i upoznaju ljepote Lijepe naše uživo. Baš sam ponosna koliko lijepu zemlju imamo”, kazala je Andrea.

Najprodavanija igra na svijetu

Monopoly je od 1935. godine do danas diljem svijeta igralo više od milijardu ljudi, a društvena igra prodana je u više od 250 milijuna primjeraka. Regionalna izdanja proizvode se već 17 godina i danas je ukupno 111 država koje imaju svoje izdanje.