U prvoj polovini ove godine domaće kompanije izvezle su hrvatskih proizvoda u vrijednosti od gotovo 34 milijuna eura što je rast od 14 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine i to u Austriju, Mađarsku, Sloveniju i Italiju, odnosno zemlje u kojima posluje SPAR Austrija.

Hrvatske su tvrtke najviše proizvoda plasirale u Mađarsku u koju je izvoz porastao za 35 posto te u Italiju u koju izvoz, u odnosu na isto lanjsko razdoblje, bilježi rast od 21 posto

Osatina Grupa, jedan od vodećih proizvođača voća i povrća u Hrvatskoj, kao i Vindija, ove su godine gotovo udvostručile izvoz u Sloveniju, a primjerice Z.M.H. Horvat povećao je izvoz smrznute ribe na istom tržištu za 56 posto. Dobrim rezultatima zahvaljujući SPAR-u može se pohvaliti i Gavrilović koji je izvoz u Austriju povećao za 227 posto. Na mađarskome je tržištu pak, najveći izvoz imao Ledo od čak 216 posto porasta u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

“SPAR Hrvatska daje veliku potporu hrvatskim proizvodima u čiju su se kvalitetu uvjerili i kupci u Austriji, Sloveniji, Mađarskoj i Italiji. Želja nam je biti partner hrvatskim kompanijama i zajednički doprinositi našem gospodarstvu te biti oslonac jačem iskoraku ne samo velikih, već malih i srednjih tvrtki kojima omogućujemo rast i proboj na susjedna tržišta”, naglasio je Helmut Fenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska.