Sabirna akcija “Solidarnost na djelu” provodi se kao zajednička akcija svih društava Hrvatskog Crvenog križa u četvrtak 10. listopada 2013. godine pod nazivom “Pomozimo onima kojima je pomoć najpotrebnija”.

U akciji će se prikupljati odjeća, obuća, hrana, novac i druga materijalna dobra po odluci društava Crvenog križa. Za poklonjeni novac građanima će biti uručen novčani bon zahvalnosti s oznakom vrijednosti, numeriran i ovjeren pečatom društva Crvenog križa s njihovog područja. Svi sudionici u akciji bit će uočljivo označeni znakom Crvenog križa.

Za sve dodatne obavijesti građani se mogu obratiti društvu Crvenog križa na svom području.

Sredstva će se prikupljati i putem donatorskog telefona Hrvatskog Crvenog križa broj 060 90 11, cijena poziva je 6,25 kn (PDV uključen). Prikupljena novčana sredstva bit će korištena za pomoć sugrađanima u Tjednu solidarnosti, od 8. do 15. prosinca 2013. godine.

Prema dosad prispjelim podacima ovogodišnja akcija “Solidarnost na djelu” provodit će se u 99 (od 110) gradskih i općinskih društava Hrvatskog Crvenog križa i to je jedna od najvećih sabirnih akcija na području Hrvatske.

U prošlogodišnjoj akciji prikupljena je 151 tona odjeće i obuće, 48 tona hrane i 2,16 milijuna kuna. U akciji je sudjelovalo više od 25.000 volontera Crvenog križa koji su pomoć prikupljali na 1.951 lokaciji.

Sva prikupljena dobra podijeljena su osobama kojima je ta pomoć bila najpotrebnija:
– osobama slabijeg imovinskog stanja podijeljeni su paketi hrane, odjeća i obuća,
– osnovnim i srednjim školama podijeljena je hrana za školske kuhinje, a učenicima iz obitelji slabijeg imovinskog stanja dodijeljena je novčana pomoć,
– udrugama umirovljenika donirana je odjeća i obuća, a udrugama osoba s invaliditetom donirana su invalidska pomagala,
– novčanom pomoći omogućeno je liječenje bolesne djece i nabava vozila za osobe s invaliditetom,
– donirana je materijalna i novčana pomoć stanovnicima na područjima pogođenima poplavama.

Zahvaljujemo na pomoći i doprinosu u prošlogodišnjoj akciji i molimo za Vašu pomoć i u ovogodišnjoj – 41. sabirnoj akciji “Solidarnost na djelu” u ime onih kojima je pomoć potrebna.