dom-mladih-rijeka-plodine-donacija-003-largeDvije su tvrtke prikupile sredstva za opremanje moderne digitalne učionice u Domu mladih Rijeka

Trgovačka tvrtka Plodine iz Rijeke, u suradnji s tvrtkom Reckitt Benckiser, započela je u prosincu 2010. humanitarnu akciju pod nazivom “Dobro je činiti dobro” u kojoj su se prikupljala sredstva za opremanje prve hrvatske digitalne učionice namijenjene darovitim učenicima u Domu mladih Rijeka.

Projekt je rezultirao današnjim otvorenjem moderne učionice koju je u ‘pogon’ pustio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Prisutne u Domu mladih Rijeka pozdravili su i Sanja Šukalo, rukovoditeljica marketinga Plodina, a gost otvorenja bio je i hrvatski fizičar i izumitelj prof. Davor Pavuna.

Krede, bilježnice, brojne olovke i teške torbe zamijenila je moderna digitalna oprema prilagođena za školstvo u 21. stoljeću koje se koristi u školama u SAD-u.

Digitalna učionica sastoji se od White Board digitalne ploče za interaktivnu nastavu, Wireless Tableta za svakog učenika, monitora osjetljivog na dodir, stolnog računala, suvremenog grafoskopa tzv. Document Camera koji snimanjem povećava bilo koji dokument ili predmet, projektora i pametne pisaće ploče.

Društvo temeljeno na znanju naglašava potrebu za informatičko – komunikacijskom tehnologijom koja omogućava stalni pristup informacijama i znanju, a visoka kvaliteta obrazovanja prioritet je u današnjem konkurentskom društvu, no djecu je sve teže zadržati zainteresiranima, komentira se u priopćenju.

“Digitalna učionica pokazala se vrlo učinkovitim i kreativnim načinom rješavanja tog problema u svijetu, a učenici i profesori na zabavan način mogu ostvariti vrhunske rezultate. Darovitoj djeci potrebna je podrška kako bi imali prostora za razvoj i drago nam je što smo kroz realizaciju ovog projekta uspjeli pomoći”, rekla je prigodom otvorenja Sanja Šukalo.

Podsjetimo, svi oni koji su kupili Reckitt Benckiser proizvod – Finish, Airwick, Cillit, Harpic, Vanish, Woolite ili Calgon tijekom prosinca 2010. i siječnja 2011. u centru Plodine, dali su svoj doprinos u opremanju digitalne učionice Centra za darovite pri Domu mladih Rijeka jer je dio prihoda doniran od strane Plodina i Reckitt Benckisera za kupnju opreme.