Na izvanrednoj glavnoj skupštini Konzuma 21. prosinca bit će donesena odluka kojom će se poslovni udio u trgovačkoj tvrtki Idea prenijeti s koncerna Agrokor na Konzum.

Idea je Agrokorov trgovački lanac u Srbiji, a što je razlog promjeni za Poslovni dnevnik objasnio je predsjednik Uprave Konzuma Darko Knez.

“Uprava Konzuma na stjecanje udjela društva Idea odlučila se radi konsolidacije biznisa maloprodaje. Na taj način bolje bi se moglo upravljati maloprodajnim biznisom i iskoristiti adekvatno sve sinergije te povećati vrijednost obiju kompanija”, kaže Darko Knez.

Idea je tijekom prošle godine ostvarila više od polovice od ukupnog prihoda Agrokorovih tvrtki u Srbiji. Lani je Idejin prihod iznosio 470 milijuna eura uz gubitak od 17,9 milijuna eura.

Prebacivanje Agrokorova maloprodajnog biznisa na Konzum nije prvi takav potez u koncernu. Nedavno je ista stvar napravljena i u slučaju proizvođača industrijskog sladoleda i distributera smrznute hrane Ledo, koji će nakon dokapitalizacije preuzeti vlasništvo nad srbijanskim Frikomom te tvrtkom Ledo Podgorica. (Poslovni.hr)