tedxzagreb-small-midiInovativna konferencija TEDxZagreb okupit će stotinjak odabranih entuzijasta kojima je tehnologija, zabava i dizajn neodvojivi dio svakodnevnog života.

TEDxZagreb je događaj u sklopu otvorenog globalnog kolaborativnog programa TEDx i poznate konferencije pod nazivom TED (Technology, Entertainment, Design), koja je prvi put održana 1984. i otad postala svjetski poznata zbog inspirativnog duha i atmosfere optimizma koju njeguje.

U posljednjih nekoliko godina TED je postigao globalnu popularnost snimkama predavanja s TED konferencija nazvanim TEDTalks, besplatno dostupnim na portalu www.TED.com.

TEDxZagreb, ove godine nazvan “Fuzija”, održava se u subotu, 28. svibnja, u reprezentativnom prostoru male sabornice Hrvatskoga sabora na Markovom trgu u Zagrebu.

Riječ je o  neovisno organiziranom događaju prema neprofitnoj licenci TED-a koji okuplja vrhunske kreativce i praktičare. Polazeći od zajedničke teme – Fuzija – govornici će održati niz zanimljivih predavanja i tako podijeliti svoje ideje, svjedočanstva, nadahnuća i otkrića.

Na ovogodišnjem događanju nastupit će Mary Crnković Pilaš – terapijsko pjevanje, Igor Mikloušić na temu evolucijska psihologije, inovatorica Diana Pečkaj Vuković, Frane Dumandžić i splitska udruga Sveučilište u sjeni.

Također, od predavača se izdvajaju i Robert Ripli iz organizacije Gastronomadi te naš najnagrađivaniji inovator Vinko Rogina, dok će Tomislav Perko govoriti o alternativnim načinima putovanja.

tedxzagreb-midiPredavanje će održati i Tomislav Grubišić, kreator programa za praćenje rada društvenih mreža Mediatoolkit –  IT oruđa koje omogućuje praćenje vaše online reputacije u realnom vremenu te proaktivno upravljanje promocijom i prodajom na društvenim mrežama te čitav niz ostalih predavača.

Uz 18-minutna predavanja, program će uključivati i kratke prezentacije novih tehnologija te kraće nastupe umjetnika. Ovogodišnje je događanje, zbog uvjeta vlasnika licence, ograničeno na 100 osoba.

Za dodatne informacije posjetite www.tedxzagreb.info, a prijave se primaju na e-mail vinko@congressmedia.hr.