ikea-trgovacki-centar-ftdŠvedska kompanija tražila je od vlade besplatno zemljište za gradnju tvornice na što srpska vlada nije pristala. Planovi o otvaranju trgovačkih centara u toj zemlji još uvijek su aktualni

Kako piše u ponedjeljak srpski Press, Ikea je odustala od otvaranja tvornice u Srbiji jer joj država nije htjela besplatno ustupiti zemljište, prenosi B92.

“Bili smo spremni na neke subvencije za pokretanje proizvodnje, no Ikea je tražila besplatno zemljište za tvornicu. Iako se radi o svjetskoj kompaniji, vlada ni u kojem slučaju nije htjela pristati na to”, navode iz Vlade Srbije.

Milena Vujačić iz Ikee u Srbiji potvrdila je da njihov interes trenutno nije usmjeren na izgradnju tvornice te da se ni trgovački centar i robnu kuću ne može očekivati ove godine.

“Nadamo se da ćemo u 2011. završiti proces kupnje zemljišta za tu namjenu”, izjavila je Vujačić. Dodala je da švedska kompanija planira u gradnju robne kuće i trgovačkog centra uložiti oko 250 milijuna eura.

Inače, srpski ministar trgovine Slobodan Milosavljević nedavno je izjavio da je Ikea izabrala Srbiju za svoj regionalni centar u kojem će u sljedećih pet godina izgraditi pet trgovačkih centara u koje će uložiti oko 800 milijuna eura. (Bankamagazin)