Ikea povlači iz prodaje stropne svjetiljke Hyby, Lock i Rinna

Tvrtka Ikea objavila je u utorak da iz prodaje povlači stropne svjetiljke Hyby, Lock i Rinna, jer je zaprimila izvješća o ispadanju stakla s tih stropnih svjetiljki.

ikea-logo-znak-midi“Ikea moli sve koji su kupili Hyby, Lock i Rinna stropne svjetiljke da ih odmah uklone sa stropova te da ih vrate u robnu kuću Ikea gdje će dobiti puni povrat novca”, navodi se u priopćenju koje je objavila Ikea Hrvatska.

Kako se ističe, tvrtka je zaprimila izvješća kupaca o ispadanju stakla s tih stropnih svjetiljki.

“U nekoliko slučajeva kupcima je bila potrebna liječnička pomoć, a jedan kupac prijavio je šivanje rane”, navode iz Ikea-e.

Iz te tvrtke ističu kako im je sigurnost proizvoda izuzetno važna, kako su svi njihovi proizvodi testirani prema svim važećim standardima i zakonima te ih zadovoljavaju.

“Unatoč tome, zaprimili smo izvješća o ispadanju stakla s Lock i Hyby stropnih svjetiljki. Kako bismo zaštitili svoje kupce i izbjegli daljnje incidente, te proizvode povlačimo iz prodaje, a kupcima nudimo puni povrat novca”, navodi se u priopćenju, uz napomenu kako se stropne svjetiljke Hyby, Lock i Rinna mogu vratiti u robnu kuću Ikea uz puni povrat novca, a račun nije potreban.

kolaz.jpg-ikea-svjetiljke-midiHyby i Lock stropne svjetiljke prodaju se na svim tržištima robne kuće Ikea – Lock od 2002. godine, a Hyby od 2012. godine. Stropna svjetiljka Rinna prodaje se u 11 europskih zemalja i Kini od 2010. godine, navodi se u priopćenju. (vijesti.hrt.hr)

Prethodni članakJaki dolar ponovno srezao prihode Coca-Cole izvan SAD-a
Sljedeći članakSarajevska pivara: Pametno korištenje resursa